Érdi aranyeső a Pofonpartin

Az érdi régiós pofonpartin 16 egyesület összesen 56 ökölvívója mérte össze erejét. Az Érdi Box Klub versenyzői két bemutató és hét éles meccset vívtak, ahol hat győzelem és egy vereség született.

Hasonló tartalmaink:

Az érdiek közül heten vívtak éles meccset, míg ketten a bemutatómérkőzéseken bizonyíthattak. A felnőtt női versenyzők közül a 48 kilogrammos kategóriában az Európa-bajnoki bronzérmes Dobrádi Csilla nyitotta a sort, ahol ellenfelére, Habran Meilndára többször is megkezdték a rászámolást, így 3:0-s pontozással győzött az érdi lány, aki később a torna legjobb női versenyzőjének járó különdíját is átvehette.

A serdülő 56 kg kategóriában Rádai Bendegúz – aki nemrég a Diákolimpián lépett először ringbe – a taksonyi Raffael Bencét győzte le 3:0-ra.

László Henriett – a tavalyi országos bajnokságon 60 kilogrammban győztes – érdi ökölvívó kiütéssel verte Zólyomi Viktóriát a 63 kilogrammos női junioroknál.

A válogatott kerettag Gregor Alexandra a Hurricane SE bokszolóját Hajdu Dalmát verte a második menetben technikai K.O.-val az 54 kilósok között.

Would you like to replay the video?

Az ötödik érdi bokszoló, Csóka Roland (ifi 90 kilogramm) az elmúlt két hetet a tatai edzőtáborban töltötte a válogatottal. Az Érdi Boksz Klub növendéke a tavalyi Ifjúsági Országos Bajnokság 81 kg-os súlycsoportjának aranyérmese, Berki Károly ellen húzott kesztyűt. Egy szoros mérkőzésen 2:1-es pontozással az érdi ökölvívó kezét emelték a magasba.

Felnőtt 64 kilogrammban pedig Krämer Péter a nála öt kilóval nehezebb Peer Dávid ellen lépett ringbe – ő volt az egyetlen érdi a Pofonpartin, aki nem tudott győzni –, és 2:1-es pontozással alulmaradt.

Az érdiek szereplését és egyben a tornát Ványi Dániel győzelme zárta, aki 91 kilogrammban a második menetben technikai K.O.-val verte vecsési ellenfelét.

Dobrádi Zsolt, az Érdi Box Klub edzője, a Magyar Olimpiai Bizottság Ökölvívás utánpótlásért felelős vezetője elmondta, hogy a Pofonpartin résztvevő ökölvívóknak ugyan a jövő évi olimpiára nincs reális esélyük a kijutásra – ami a kvalifikációs pontrendszer miatt van –, ám a 2020-as tokiói olimpián, vagy a 2024-es játékokon már részt vehetnek. Az edző hozzátette, hogy az októberben megnyílt új, érdi bokszteremmel bővült a létszám, ami annak köszönhető, hogy az érdeklődő gyermeket sokkal jobban megfogja egy bokszterem látványa, mint egy ökölvívásra átalakított tornaterem, és már az újak is úgy mennek le edzésre, hogy olimpiai bajnokok, világbajnokok szeretnének lenni.

A május 2-án, az „évszázad bokszmeccse” névre keresztelt Floyd Mayweather–Manny Pacquiaoról is megkérdeztük, hogy kinek szurkol, illetve milyen összecsapásra számít. Dobrádi nem tudta megmondani, hogy ki lesz a győztes a WBA (Super), WBC, WBO bajnoki övekért folyó meccsen, ám abban biztos, hogy egy kemény mérkőzés lesz, ezért az egész Érdi Box Klub tagjai együtt nézi majd az évszázad bokszmeccsét. Ugyan sokan Mayweathert tartják esélyesebbnek, Dobrádi szerint a pillanatnyi forma fog dönteni a felek között.

 

Címkék