Új tantermekkel bővül a diósdi iskola

100 millió forintos projekt fejeződött be Diósdon. Pénteken adják át a kibővített Eötvös József Német Nemzetiségi Iskolát. Az intézményben két tanterem épült, egy akadálymentesített lift is van, hogy a mozgáskorlátozott gyerekek is egyszerűbben közlekedhessenek. Bogó László polgármester számolt be a részletekről.

Hasonló tartalmaink:

Két és fél tanteremmel bővült az iskola, és Akadálymentesítő liftet is felszereltünk – mondta el az Érd Fm-nek nyilatkozva Bogó László polgármester. A bővítés most arra elegendő, hogy az a két osztály, amely eddig a könyvtárban, illetve az étkezőben tanult, most megfelelő tantermet kapjon.

A gyermeklétszám növekedése szükségessé teszi, hogy még tovább növeljék a tantermek számát. Most két nyolcadikos osztály végez, miközben négy vagy öt elsős osztály kezd szeptembertől – érzékeltette a különbséget a polgármester.

A beruházásról 2013-ban határozott az önkormányzat, a munkálatok 2014 nyarán kezdődtek. Összköltsége mintegy 125 millió forint, a KLIK 30 millió forintos támogatást nyújtott, a többit Diósd város önkormányzata teremtette elő.

Az ünnepélyes átadóra pénteken kerül sor.

Hallgassa meg interjúnkat Bogó László polgármesterrel!

 

Címkék