Szinkronúszás: nemzetközi mezőny, magyar győzelem

A hétvégén második alkalommal adott otthont az Érd Aréna az Utánpótlás és Felnőtt szinkronúszó országos bajnokságnak. A XXIII. OB-t néhány éve nyílttá tette a szövetség, így már külföldről is érkeztek egyesületek. A felnőtteknél a kötelező programot – a londoni olimpiát is megjárt – Czékus Eszter nyerte fölényesen.

Hasonló tartalmaink:

A versenyre több mint 200 versenyző érkezett főként Magyarországról, de jöttek Szlovákiából, Szlovéniából, Lengyelországból vagy éppen Svájcból is szinkronúszók. Az országos bajnokságon két korosztályban (utánpótlás és felnőtt) lehetett indulni, ám minden korcsoportban négy+egy versenyszám van (egyéni, páros, csapat, kombinációs kűr+ kötelező), a felnőtteknél ez kiegészül a rövid és hosszú programokkal is.

A magyar klubok közül a BVSC-Zugló, a Budaörsi SC, valamint a Budafóka is részt vett, de Székesfehérvárról, Kaposvárról és Sopronból is érkeztek szinkronúszók.

A 13-15 év közöttieknél domináltak a svájciak; az egyéni, a páros, a csapat és a kombinációs versenyt is megnyerték, valamint a kötelező gyakorlatban is elsők lettek.

A felnőtteknél a kötelező programot – a londoni olimpiát is megjárt – Czékus Eszter fölényesen nyerte az Alfa SC képviseletében, ugyanis 77.8 összesített pontot szerzett, míg a második helyezett tőle 5.8 ponttal maradt el. Az egyéni szabadprogramot is Czékus nyerte, és itt is fölénőtt a mezőnynek.

A páros felnőtt versenyeken a szlovák duó a szabadprogramot és a kötelezőt is megnyerte, míg csapatban a BVSC-Zugló lányai bizonyultak a legjobbnak mindkét számban, sőt a kombinációs kűrben is a XIV. kerületi egyesület versenyzői diadalmaskodtak.

Jönnek a férfiak

Cseh Krisztián, a Magyar Szinkronúszó Szövetség sportszervezője mutatja be a sportágat, és beszél arról, hogy nemrég a nemzetközi szövetség elindította a szinkronúszás férfi szakágát is.

Hallgassa meg interjúnkat!

Címkék