Egyelőre elég a hely a diósdi iskolában

Ünnepélyes keretek között adták át pénteken a diósdi Eötös József Általános Iskola nemrégiben kialakított új épületrészét, valamint néhány, az akadálymenetes közlekedést elősegítő eszközt. Az intézmény felújítására illetve bővítésére elsősorban a megnövekedett tanulói létszám miatt volt szükség.

Hasonló tartalmaink:

Még 2013-ban kezdődött, majd a péntek délután megtartott nagyszabású ünnepséggel zárult a diósdi általános iskola átalakítása, melynek keretében több tantermet,  valamint liftet és az akadálymentes közlekedést szolgáló eszközt adtak át.

Az iskola átalakításnak legfőbb oka a település lélekszámának, ezzel együtt pedig a gyermekek számának a növekedése volt. Leszák Ferenc, a Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy a tanulók száma rendkívüli módon növekszik Diósdon, ez a fejlesztés csak júniusig oldja meg a problémát. Míg 2013-ban csupán 580 diák tanult náluk, addig ez a szám mostanra már 700 főre emelkedett, a jövő tanévtől pedig újabb létszámbővülésre számítanak – tette hozzá.

Bogó László, Diósd polgárestere rámutatott: hosszú távú megoldást jelenthet, ha a Tigáz volt épületében újabb tantermeket sikerül kialakítani.

Miután az összesen 120 millió forintos beruházást 30 millió forinttal a kormány is támogatta, az ünnepségen jelen volt a a köznevelésért felelős államtitkár is. Czunyiné dr. Bertalan Judit hangsúlyozta, a kormányzat ebben az esztendőben is kilenc milliárd forintot különített el köznevelési infrastruktúra fejlesztésére. Mint hozzátette, a mostani iskolabővítés szintén ebből az összegből valósulhatott meg.

- Ez az iskola mutatja, hogy Diósdon az összefogás a valóság része – ezt már Aradszki András, a választókerület országgyűlési képviselője mondta: Hozzátette: a jelenlegi kormány kiemelt figyelmet fordít a családokra, a gyermekekre, ennek egyik eredménye pedig, hogy bővíteni kell az oktatási intézményeinket. 

 

Would you like to replay the video?

Címkék