Spartacusi diadal

Az Érdi Spartacus birkózói hétvégén három porondon is megmérették magukat, ahol számos érmet is az érdiek nyakába akaszthattak.

Hasonló tartalmaink:

Szófiában rendezték a hagyományos Szófia Nagydíjat öt ország részvételével, ahol a magyar válogatott tagjaként 50 kg-ban Váncza István képviselte az érdieket. Csoportjában Váncza a sorsolás szeszéjeként hazai ellenfelekkel került össze. Elsőként Redez Ivo volt a soros, akit tussal vert meg, majd a bolgárok válogatottját győzte le 4-3-as pontozással.
A döntőben ismét bolgár ellenfél, Ivanov következett, akit 8-0-s technikai tussal küldött padlóra, így aranyérmet szerzett.

Dorog_csapatkep_04_18

A III-IV. korcsoportos kötöttfogású diákolimpia országos döntőjén több mint 400 fő részvételével zajlottak a küzdelmek a dorogi sportcsarnokban. Az igen sűrű és erős mezőnyben az érdieknek két bronzérem és két ötödik, pontszerző helyet értek el: 29 kig-ban Nedvig Máthé, 58 kg-ban Végh Richárd is ötödik lett, míg 54 kg-ban Berta Mike, 85 kg-ban pedig Nagy Gergely állhatott a dobogó legalsó fokára.

csapatkep_Eger

Egerben az Eszterházy Károly Főiskola rendezésében zajlottak a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság küzdelmei kötöttfogásban, szabadfogásban, és a női szakágban is. Az érdiek mindkét fogásnemben indultak, ahol kötöttfogású 59 kg-ban és szabadfogású 57 kg-ban is Kovács Péter második lett, míg Sárosi János kötöttfogású 80 kilogrammos kategóriában első, valamint szabadfogású 86 kilogrammban harmadik lett. Mikó Levente a kötöttfogásúak 71 kilós versenyén ötödik, míg a szabadfogású 74 kilogrammosok között harmadik lett.
A női mezőnyt a Spartacusból Dénes Mercédesz képviselte, aki favoritként – a 2014-es év legjobb női birkózójaként – lépett szőnyegre, ehhez méltóan meg is nyerte az 55 kilogrammban zajló versenyt.

Címkék