Az egészséget is tanulni kell

Egészségneveléssel kapcsolatos szakmai munkamegbeszélés volt a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumban. Az Országos Egészségfejlesztési Intézet szervezte a rendezvényt, amelyen intézményvezetők, pedagógusok és gyermekvédelmi felelősök is részt vettek.

Hasonló tartalmaink:

A program egyik kiemelt témája az „Egészségtudatos iskola, az iskolák szerepvállalása az egészség fejlesztésében” volt. Az érdi pedagógusokat, intézményvezetőket ennek keretében szakemberek tájékoztatták az aktuális teendőkről, valamint arról, hogy milyen irányban kellene a pedagógiai munkát végezni.

Nagy Márta, az Országos Egészségfejlesztési Intézet részéről a program szervezője elmondta, hogy fontos szerepe van az iskoláknak a gyerekek egészségtudatos fejlesztésében.

A találkozó másik fontos témája „A bántalmazás és iskolai erőszak, valamint annak megelőzése” volt. Erről Pintér Imre, az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadója beszélt a megjelenteknek. Pintér Imre bűnmegelőzési tanácsadó rámutatott: noha ezek nem mindennapos események az érdi iskolákban, érdemes róluk szót ejteni megelőzés céljából.

A rendezvényen a résztvevők saját pozitív és negatív tapasztalataikat is bemutatták, ugyanis többek között ezek a konkrét példák szolgálnak a magyarországi népegészségügyi fejlesztés alapjául is – hangsúlyozta a szervező.

Would you like to replay the video?
Címkék