ÉrdKörbe a kerékpárosokért

A hétvégén ismét megtartották az immár sok éves hagyománnyal bíró városkerülő ÉrdKörbe kerékpáros felvonulást. Az eseményen ezúttal is több száz érdi és környékbeli bringás vett részt. 

Hasonló tartalmaink:

Az egykori Tekergők, majd manapság már az Érd Körbe Egyesület 2002 óta minden évben általában kétszer, ősszel és tavasszal is megrendezi a város valamint a környék bringásait megmozgató eseményét. A közösségi élményen túl a szervezők célja az is, hogy felhívják a figyelmet a kerékpáros közlekedést érintő legfontosabb kérdésekre.

Az Érd Körbe idei tavaszi rendezvénye ezúttal nem a már megszokott helyszínről, az Érd Főteréről, hanem az Érd Arénától indult. Emellett a szervezők némileg a korábbi útvonalakon is módosítottak, ugyanakkor a távok nem változtak. A kerékpárosok ezúttal is a 10, 15, 30 illetve a 60 km-es városkerülésből válogathattak.

Az eseményt ezúttal is T. Mészáros András polgármester indította útjára, aki az Érd Körbe már említett célkitűzésével, azaz a helyi kerékpáros élet fejlesztésével kapcsolatban is kifejtette gondolatait.

Csengeri Attila, a felvonulás szervezője úgy fogalmazott: a legfontosabb az, hogy a közlekedésben részt vevő felek odafigyeljenek egymásra. Az autós a biciklisre, a biciklis az autósra. Szerinte ez az alapja annak, hogy ne csupán az ehhez hasonló eseményeken, de hétköznapokon is jóleső érzés legyen kerékpárra ülni. 

Mint azt a szervező hozzátette a tavalyi kezdeményezésük után, idén nyáron is megtartják a városkerülő biciklis túra éjszakai változatát, az ÉrdKörbe Night-ot. A naplemente után kezdődő tekerésre előreláthatólag június-július környékén kerül majd sor. 

Would you like to replay the video?

fotók: Boros Sándor

Címkék