Az Európa Játékokon bizonyíthatnak

Június 12. és 28 között rendezik meg az Európa Játékokat Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban, ahol úszásban az ifjúsági korosztálynak (17-18 éves fiúk) rendeznek versenyeket, amelyen két érdi is részt vesz.

Hasonló tartalmaink:

Az előzetes keretet nemrég hozták nyilvánosságra az úszóknál, ahol összesen tizenhatan utaznak (nyolc fiú és nnyolc lány), és ebbe a keretbe bekerült az Érdi Úszó Sport Kft. két versenyzője is. Tekauer Márk és Sós Dániel.
Selmeci Attila az úszók edzője elmondta: Sós Dániel esetében a cél az, hogy döntőbe (legjobb nyolc közé) jusson – ez nagy siker lenne, míg Tekauer Márktól is 200 pillangón várják a döntőbe jutást, ahol akár éremért is úszhatnak az érdiek. Mint mondta az edző: Az élsport nem kötelező, de ha valaki választja, akkor tegyen meg mindent a sikerért. Így motiválja versenyzőit a megmérettetésre.
„Nehéz dolog a rekordokat is megdönteni, de új motivációt kell találni, mert elég monoton, de mindig sikerül új célokat kitűznöm magam elé, és most az motivál, hogy Bakuban döntőbe kerüljek.” – mondta el Tekauer Márk, aki néhány hete a lengyelországi Poznanban vett részt a Középiskolások Úszó Világbajnokságán, ahol a magyar válogatott tagjaként 4×100 méteres vegyes váltóban, és 100 pillangón is aranyérmet szerzett, míg 50 pillangón egyéni csúccsal harmadik helyen végzett.

Hallgassa meg Selmeci Attilával készített interjúnkat!

Címkék