Kezdődik a káosz, amire 20 éve várunk

Senkivel sem egyeztették, mégis lezárták az M0-s törökbálinti lehajtóját az autóút bővítési munkálatai miatt – mondta dr. Bács István alpolgármester (Fidesz-KDNP), aki a város vezetőivel együtt most szembesült a kivitelezők lépésével. Az M7-es lehajtó átépítése miatt június 2-ától hatalmas közlekedési káosz várható Érd Parkváros közlekedésében legalább fél évig. 

Hasonló tartalmaink:

Az M7-es lehajtó átalakításának forgalomtechnikai megoldásairól egyeztetett a Magyar Közút Zrt. központjában dr. Bács István alpolgármester. Az egyik napirendi pont a terelőutak kijelölése volt. Erre a városvezetés képviselői javaslatot is tettek.

- Ekkor szembesültünk azzal, hogy a mai naptól az M0-s törökbálinti lehajtója, ami a bevásárlóközpontok felé vezet, le van zárva. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) képviselői sem tudtak választ adni arra, hogy ez a lezárás meddig fog tartani, akár augusztus végéig is – mondta el az Érd FM-nek dr. Bács István alpolgármerster. A kihajtó lezárásáról a NIF egyszerűen elfelejtette értesíteni az érintett városok vezetését – tette hozzá az alpolgármester.

Az M0-s autópályán új pályatest épül. Aki Érdről Törökbálint irányába megy autóval, a régi Cora felé, nem tud lehajtani. Tovább lehet menni a régi 1-es útig, ott lehet visszafordulni, vagy a Törökbálinton keresztül lehet elérni a bevásárlóközpontokat.

- A helyzetet tovább fogja nehezíteni, hogy heteken belül kezdődik az új törökbálinti csomópont építése az érdi Törökbálinti úton, október végéig félpályás útlezárás mellett. Kétirányú közlekedés lesz ugyan, de csak jelzőlápás forgalomirányítás mellett. Így komoly torlódásokra lehet számítani a hegy tetejétől.

 

Would you like to replay the video?

 

Június 2-ától megadugó várható

Május 13-án adják át a munkaterületet, megkezdődik a kivitelezés.  Június 2-án kezdi a kivitelező az M7-es lehajtójának átépítését. – Hatalmas káosz várható Érd Parkváros közlekedésében legalább fél évig. Persze mondhatjuk, hogy erre várunk már lassan húsz éve. Ezt az időszakot át kell vészelni, más megoldás nincsen – tette hozzá dr. Bács István. A benzinkúttól egészen a törökbálinti útig tart majd a munkaterület.

Június 2-ától legalább hat héten át az M7-es Balaton felé menő felhajtója le lesz zárva, tehát Érdről a Balaton felé nem lehet felhajtani – előreláthatólag július közepéig – tette hozzá az alpolgármester.

A forgalmat egyirányúsítják egy időre Parkváros felől a központ felé, hogy a főváros felől érkezők le tudjanak hajtani a sztrádáról az Iparos úton át, így jutva el a készülő új körforgalomhoz. Az elkészülő új csomópont 25 évre megoldást jelent majd – hansúlyozta az alpolgármester.

 

Címkék