Kókusz, rizs, mandula, zab: mi a közös bennük?

A tej: élet, erő, egészség – hangzott a jelszó, ám az utóbbi időben egyre több kritika éri a hagyományos házi tehéntejet, de ha valaki mégis annyira szereti a tejet, hogy nem tud megválni tőle, annak sem kell aggódnia. Csak éppen nem tehéntejet kell fogyasztania!

Hasonló tartalmaink:

Mint korábban írtuk, jó megoldás lehet a laktózmentes tej, amelyet ugyan a laktózérzékenyek számára kísérleteztek ki, de mivel tejcukormentes – amit az emberi szervezet igen lassan bont le, és akkor sem teljes egészében – ezért mindenképp helyettesítheti a tehéntejet.
A tejfogyasztásról megoszlik a szakértők véleménye: egyesek szerint a tehéntej egészséges, sőt nélkülözhetetlen kalciumforrás, mások azt vallják, hogy az emberi szervezet nem tudja megfelelően lebontani, ezáltal kárt okoz szervezetünknek, így számos növényi alapú tej-jellegű itallal pótolhatjuk. A hagyományos házi tej pótlására jó megoldás lehet a kókusztej, a rizstej, a mandulatej vagy éppen a zabtej, amelyek tápértéke, összetétele és íze is más mint a házi tejnek, de mégis hasonló hatásuk van.

Címkék