Micsoda győzelem!

Az ÉRD női kézilabda csapata a magyar bajnokság harmadik helyéért folyó csatájában az szerdán félbeszakadt mérkőzést pénteken pótolta a Dunaújvárosi Kohász ellen, ahol magabiztos, 26 – 18-as győzelmet aratott Szabó Edina gárdája.

Hasonló tartalmaink:

A mérkőzés elején mindkét csapat kezében dadogott a labda, az első gólra a hetedik percig kellett várni, akkor Mariama Signaté volt eredményes. Az első tizenhét percben csupán egy gólt lőttek a vendégek, míg az ÉRD ez alatt már  ötgólos előnyt alakított ki. Ezt követően Mariama Signatét küldték le két percre, amiért a megengedettnél durvábban ütközött Triscsuk Krisztinával. Az emberhátrányból magukra találtak a vendégek, és egy gólra zárkóztak, ám a kiegészülő ÉRD nem kegyelmezett, és újból többgólos előnyre tett szert. Így a félidőben 12–7-re vezetett (az előny ugyancsak ötgólos volt, mint a félbeszakadt mérkőzésen).

A második játékrész elején tovább növelte előnyét Szabó Edina gárdája, amelyben több kiemelkedő teljesítmény is volt, de Janurik Kinga sorozatos bravúrjainak köszönhetően többször is hat góllal vezetett az ÉRD. A vendégek az 50. percben – amikor az ÉRD 21–15-re vezetett –, nagyot kockáztattak, és a támadásaik alatt lehozták kapusukat, hogy hét mezőnyjátékossal legyenek a pályán, de a remek belső falat (Kisfaludy-Szekeres-Signaté-Vukcsevics) így sem tudták áttörni, sőt, a hajrában jobbára a fiatalok kaptak lehetőséget, valamint azok védekeztek, akik egyébként nem szoktak. Klivinyi Kinga az 56. percben labdát szerzett és szemfüles módon lőtt a félpályán túlról az üres kapuba, majd Nick Viktória állította be a 26–18-as végeredményt.

Kézilabda, NB I, Nők, Harmadik helyért, 1. (megismételt) mérkőzés
ÉRD – Dunaújváros KKA 26–18 (12–7)

ÉRD: JANURIK – Schatzl 1, Klivinyi 3, Pálos-Bognár 2, Kisfaludy 2, KOVÁCS ANNA 5, KRPEZS 8(2).
Csere: Gridnyeva, Oguntoye (kapusok), Szekeres, SIGNATÉ 4, Sz. Vukcsevics, Kosztjukova, Takács Kitti, Mester, Nick 1.
Edző: Szabó Edina

DKKA: Víg – VINCZE 4, Bulath 5(3), Ferling, Takács Dusmáta 1, TRISCSUK 7, Azari 1.
Csere: Nagy É. (kapus), Ferenczy, Mekler-Rádl, Gera, Berta, Hosszu, Takács Bianka.
Edző: Mátéfi Eszter

Érd Aréna, 1300 néző
V: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki
Az eredmény alakulása: 9. perc: 2–0. 15. p.: 6–1. 18. p.: 6–5. 22. p.: 9–5. 28. p.: 12–6. 33. p.: 14–7. 42. p.: 17–13. 47. p.: 20–14. 52. p.: 23–16. 57. p.: 25–18.
Kiállítások: 10, ill. 2 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 4/3
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az ÉRD javára.

MESTERMÉRLEG

Szabó Edina (ÉRD): – Egy nagyon jó mérkőzésen szereztük meg a vezetést a bronzéremért folyó párharcban. Készülünk a következő mérkőzésre.
Mátéfi Eszter (DKKA): – 1–0 az Érdnek. Szerdán otthon folytatjuk. Bízom benne, hogy sokkal jobb teljesítményt tudunk nyújtani. Nagyon rosszul kezdtünk támadásban, mert 6–1 volt az ellenfélnek, utána sikerült a 17. percben gólt lőnünk, ez rányomta bélyegét a lányok önbizalmára.

Fotó: archív (handballerd.hu)

Címkék