Együtt az egészséges közlekedésért

Európa legnagyobb, a közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi pályázatához csatlakozott közösen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Hasonló tartalmaink:

A kreatív pályázatokra három kategóriában, rajz-, fotó- és szabadon választott technikával készített alkotásokkal jelentkezhetnek egyénileg, családilag és csoportosan. Az alkotások az idei évi Európai Mobilitási Hét témájához kapcsolódva a közlekedési módok helyes megválasztásáról kell szóljanak.
A pályázat célja, hogy a napi közlekedésünket is tudatosan válasszuk meg, így már környezetünket is megvédhetjük – mondta el Hevesi Zoltán Ajtony, az NFM helyettes-államtitkára az ÉRD FM 101.3-nak adott interjújában.A fejlesztési minisztérium munkatársa hozzátette: Amellett, hogy a környezetüket védjük, saját egészségünkre is odafigyelünk. A teljes interjút meghallgathatja itt:

A díjak kapcsolódnak a témakörhöz, így a győztes csoport például egy a pályázathoz hasonlító időtöltést nyer. A többi kategóriában többek között kerékpárokat és rollereket is kiosztanak a résztvevők között.

Címkék