Hogyan élvezzük az életet?

0512_forisnorbertFóris Norbert születése óta vakként éli életét. Európa- és magyar bajnok sportoló, jelenleg a Testnevelési Egyetemen első látássérültként tanul a sportmenedzseri szakon, emellett humorista is. Kutyájával, Lunával elválaszthatatlanok. Mint Norbert mondja: a labrador egyfajta kapocs közte és a társadalom között. Sokkal könnyebb a kutyát megsimogatni, mint egy fehér bottal közlekedő ember fehér botját – teszi hozzá nevetve. 


Fóris Norbert cselgánccsal kezdte sportkarrierjét, amelyben a Világjátékokon második és ötödik helyet, Európa-bajnokságon első és harmadik helyet valamint a világkupán is első helyet szerzett, emellett tizennégyszeres magyar bajnok – mindezt tette vakként. Itt még nem ér véget eredményeinek felsorolása, mivel több mint húsz magyar bajnoki címet szerzett úszóként, de volt még atléta, jégkorcsolyázó, sakkozó, és csörgőlabdázó is – amely utóbbi a kézilabda speciálisan látássérülteknek kifejlesztett változata. Mint mondta, mostanában 5 és 10 kilométereket fut kutyájával, a labrador Lunával.

Fóris Norbert elmondta, hogy ugyan sok utat ismer már, számára elengedhetetlen Luna, aki egy híd közte és és a társadalom között, mert rögtön odajönnek hozzá az emberek, hogy megsimogathassák kutyáját. Norbi úgy fogalmazott, sokkal könnyebb a kutyát megsimogatni, mint egy fehér bottal közlekedő ember fehér botját.

Ha már a humorról volt szó, már említettük, hogy stand up comedy fellépő is. A humor az élet egyik olyan forrása, amivel sok feszültséget lehet levezetni, problémát lehet megoldani, vagy éppen embereket egymáshoz közelebb lehet hozni – mondta el Fóris Norbert.

Norbi eddigi teljesítményét, motiváltságát bárki megirigyelheti, hiszen ő olyan teljesítményre képes látássérültként, amire számos egészséges ember nem lenne.

Hallgassa meg Nagy Emese interjúját Fóris Norberttel!

Címkék