Ismerkedés a látássérült élettel

A háromnapos programsorozaton elsősorban általános iskolás korú gyermekek tapasztalhatták meg, hogy milyen problémákkal kell szembesülniük a látássérülteknek és megismerkedhettek olyan eszközökkel is, amelyek segítséget nyújtanak a mindennapjaikban.

Hasonló tartalmaink:

A Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete 8 éve szervezi meg az úgynevezett „Érzékenyítő programot”, amelynek célja, hogy a tanulók jobban megismerhessék a látássérültek életét. A tapasztalás erősíti az egymás iránti érzékenységet vagy éppen kialakítja, ha még nem történt meg – mondta el Nyikes Fatime, a Buda Környéki Látássérültek Közhasznú Egyesületének elnöke. Majd hozzátette, a tapasztalati tanulás ennek az egyik legfontosabb módja. A programban a játékos feladatokat mindig az életkornak megfelelően állítják össze.

A külső helyszíneken pedig olyan segédeszközökkel ismerkedhettek meg a gyerekek, amelyek megkönnyítik a látássérültek mindennapjait. Ezen kívül bemutatták a tanulóknak a Braille-írást, a vakvezető kutyát és kipróbálhatták a fehér bottal való közlekedést is.

Nyikes Fatime arról is beszélt a program során, hogy mire figyeljenek oda, ha segíteni akarnak egy látássérültnek, de szó esett arról is, hogy mi az, ami megkönnyítheti egy látássérült mindennapjait. Meg kell kérdezni, hogy igényel-e segítséget és aztán azt is, hogy miben és hogyan.

Would you like to replay the video?

 

Címkék