A látássérültek mindennapjait segítik
2018
jún. 19

A látássérültek mindennapjait segítik

Hozzávetőleg 90 ezer látássérült embert tartanak számon az országban, és évente átlagosan 500 új beteg jelentkezik, akik jellemzően a cukorbetegség, vagy az időskori agyi érelmeszesedés következtében veszítik el látásukat teljesen vagy igen jelentős mértékben. Az ilyen új élethelyzetbe kerültek napi életvezetésének megkönnyítésére szerte az országban jelenleg nyolc, e témára szakosodott nonprofit civil szervezet működik, egyik közülük Budaörsön: a Buda-Környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete.

Tovább...
Világtalan világ, látóknak
2017
máj. 22

Világtalan világ, látóknak

Interaktív érzékenyítő programot rendezett a a Buda-Környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete (BULÁKE) az érdi általános iskolák harmadik, negyedik évfolyamos diákjainak. A múlt hétfőtől csütörtökig tartó program során a gyerekek belekóstolhattak a vakok mindennapjaiba.

Tovább...
Érzékenyítő program
2016
ápr. 27

Érzékenyítő program

A Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete a napokban ismét Érdre látogatott az úgynevezett „Érzékenyítő" programjával. A három napos programsorozatra elsősorban általános iskoláskorú gyermekeket vártak a szervezők a Szepes Gyula Művelődési Központba.

Tovább...
Láthatatlan közelség
2016
ápr. 13

Láthatatlan közelség

Közelebb hozzák egymáshoz a látók és nem látók közötti távolságot április 25-e és 27-e között a Szepes Gyula Művelődési Központban. A Budakörnyéki Látássérültek Közhasznú Egyesület úgynevezett "Érzékenyítő" programot szervez a helyi iskolásoknak.

Tovább...
BULÁKE – tíz éve a látássérültekért
2016
márc. 22

BULÁKE – tíz éve a látássérültekért

A Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete (BULÁKE) idén épp tizedik éve segíti a térség látássérültjeit önmaguk, élethelyzetük elfogadásában, valamint helyük megtalálásában a társadalomban - ami nem könnyű egy látókra kitalált világban. Teszik mindezt egyénre szabott segítségnyújtással, közös programokkal és védett foglalkoztatásuk megteremtésével, fenntartásával.

Tovább...
Ismerkedés a látássérült élettel
2015
máj. 12

Ismerkedés a látássérült élettel

A három napos programsorozaton elsősorban általános iskolás korú gyermekek tapasztalhatták meg, hogy milyen problémákkal kell szembesülniük a látássérülteknek és megismerkedhettek olyan eszközökkel is, amelyek segítséget nyújtanak a mindennapjaikban.

Tovább...