Te is szedd! A polgárőrök is segítenek a takarításban

Május 15-én kezdődik a TeSzedd! akció, amely Magyarország harmadik legnagyobb önkéntes akciója, és amely keretein belül minden városban szemetet szednek – így Érden például 10 helyszínre várják az önkénteseket.

Hasonló tartalmaink:

Would you like to replay the video?

A szemétszedő akcióban az Érdi Polgárőrség koordinátorként működik közre, ők osztják el az önkéntes csoportokat és tartják a kapcsolatot az Érdi Hulladékkezelővel – mondta el Macsotay Tibor, az Érdi Polgárőrség elnöke. A TeSzedd mozgalomban minden önkéntes kesztyűt és TeSzedd! logóval ellátott zsákot is kap. A pusztazámori szeméttelepen csak ezeket a  zsákokat veszik át ingyenesen, a többi szemét az önkormányzatokat terheli – tájékoztatott Macsotay Tibor.

Az Érdi Polgárőrség elnöke elmondta, hogy azért fontos az előzetes regisztráció, mert így ők is tudnak számolni azzal, hogy hány ember érkezik, akinek kesztyűt és zsákot kell  biztosítani.

A csoportalakítás határideje már lejárt, de egyénileg lehet még jelentkezni  a +36-30/2000-890-es telefonszámon.

A TeSzedd! akcióra diákokat is várnak, méghozzá azért, mert az akcióban résztvevő tanulók így akár nyolc óra közmunkát is elszámolhatnak a kötelező 50-ből.

Címkék