Nagyon szoros meccsen bronzérmes lett az Érd női kézilabdacsapata

Története harmadik bronzérmét szerezte meg az ÉRD női kézilabdacsapata a magyar bajnokságban, miután a bronzcsata második felvonásán Dunaújvárosban nyert a végletekig kiélezett mérkőzésen hétméteresekkel 27–26-ra.

Hasonló tartalmaink:

Nehezen indult be a szekér a találkozón, jobbára a védelmek domináltak, és az első gólra négy percet kellett várni, amit a hazaiak szereztek meg. Ekkor megnyílt a gólcsap, és a 12. percben már Kovács Anna egymaga negyedik, csapata hatodik gólját szerezte. A félidő közepén ismét egy gólmentesebb időszak következett, ám a 23. percben már kettő, míg a félidőben három gól volt az érdi előny.

A második játékrészben mintha bent maradt volna az öltözőben Szabó Edina gárdája, mivel 13–10-es előnyből 15–13-as hátrányba került, ám ez sem tántorította el őket, és a hajrára ismét 21–19-re vezettek. Másfél perccel a vége előtt emberhátrányba is került az ÉRD, ám ezúttal Szabó Edina nem kockáztatott, és nem küldte fel a vészkapust, viszont nem is tudták megrezegtetni Víg Vivien hálóját, sőt, egy másodperccel a vége előtt a korábbi érdi játékosnak, Vincze Melindának tolták le a labdát a szélre, amit be is lőtt. Így a tavalyi összecsapáshoz hasonlóan ismét hétméteresek döntöttek (azzal a különbséggel, hogy tavaly mindkét meccs így dőlt el, most pedig csak a második meccs).

A hangosbemondó megzavarhatta a hazaiakat, ugyanis előbb azt mondta, hogy az ÉRD kezdi a büntetőket, majd helyesbített, és a Dunaújváros kezdett. Ez azért jelentős momentum, mert az újvárosiak harmadik büntetőjük után elszámolták magukat, és a pályára berohanva ünnepelni kezdtek, csakhogy még jöhetett egy mindent eldöntő dobás – ha Katarina Krpezs kihagyja, akkor a hazaiak ünnepelnek, ha belövi, folytatódik a csata.

Belőtte, folytatódott.

A hét kör hétméteres alatt a további négy(!) hétméterest kivédte (a meccsen kettőt is hatástalanító) Szvetlana Gridnyeva , míg az érdiek nem hibáztak, így a majd’ kétszáz érdi szurkolóval karöltve már a Dunaújvárosi Sportcsarnokban ünnepelhették bronzérmüket, mivel 22–22-es rendes játékidő után hétméteresekkel 27–26-ra az ÉRD nyert. Így az egyik fél második győzelméig tartó párharcot is 2–0-ra nyerte, megszerezve ezzel harmadik bronzérmét három év alatt. Még a Dunaújvárosi sportcsarnokban előbb Szvetlana Gridnyevát, majd Szabó Edinát is dobálták a levegőben a csapat tagjai.

A mérkőzés után mindenki az Érd Arénába sietett, ahol a szurkolók – köztük T. Mészáros András polgármester – újból köszöntötték az érdi lányokat és a stábot. Az ünneplésen Tekauer Norbert klubelnök is gratulált a lányoknak, valamint hangsúlyozta, hogy a szezon elején kitűzött célokat maradéktalanul teljesítette a csapat. Janurik Kinga örömkönnyek között köszönte meg a szurkolók támogatását, és gratulált mindenkinek, így beleértve a távozókat is, míg Szara Vukcsevics is megköszönte a szurkolók támogatását.

Would you like to replay the video?

 

DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA–ÉRD 22–22 (10–13) – hétméteresekkel 4–5

Dunaújváros, 1000 néző. V: Bacs, Bóna

DUNAÚJVÁROS: VÍG – Azari 3, Bulath 3, FERLING 3, Takács B., TRISCSUK 7 (2), Vincze 2. Csere: Nagy É. (kapus), Mekler-Rádl, Takács D. 4, Ferenczy, Berta, Hosszú, Gera. Edző: Mátéfi Eszter

ÉRD: JANURIK – Krpezs 4 (4), Kisfaludy 1, SZEKERES, Signaté 1, Klivinyi 3, Schatzl 1. Csere: GRIDNYEVA, Oguntoye (kapusok), KOVÁCS A. 9, Pálos-Bognár 1 (1), Vukcsevics 2, Takács K. Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása: 4. perc: 1–0. 12. p.: 5–6. 23. p.: 7–9. 36. p.: 15–13. 45. p.: 18–16. 55. p.: 19–21
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 5/5

Címkék