Ez nem csak egy ház

Nyílt napot tartottak az érdi Szülők Háza „Otthon Melege” Közösségi Családi Napközi és Konzultációs Központban. Az egész napos programok során a Szülők Háza szellemiségével ismerkedhettek a érdeklődők. A Szülők Háza nem csupán egy ház vagy egyszerű családi napközi: egy kulturális és mentálhigiénés program is egyben. 

Hasonló tartalmaink:

A szociálpolitikusként, szociális munkásként, valamint családterapeutaként is dolgozó Regős Judit nyolc évvel ezelőtt hozta létre az első Szülők Házát Újbudán. A fővárosi, majd a győri családi napközi megnyitása után januárban egy újabb, érdi helyszínnel bővült a hálózat, amit a szombati nyílt nap során bárki közelebbről is megismerhetett. A Szülők Háza alapvetően egy kulturális és mentálhigiénés program, melynek célja, hogy támogassa a családdá alakulás nehézségeinek a leküzdését, illetve testi, lelki és szellemi értelemben is segítsen a szülővé válás folyamatában. Az alapító mindezt azzal egészítette ki, hogy egy olyan módszert, illetve ehhez kapcsolódóan egy olyan teret szeretett volna kialakítani, ami átvezeti a szülőt és a gyermeket a családból a közösségbe.

Az Otthon Melege családi napközi szombati nyílt napján az intézmény dolgozói, a szülők és a gyerekek mellett – többek között – a Szülők Háza Alapítvány létrehozója, Kemény Dénes olimpia bajnok vízilabdaedző is jelen volt.

Would you like to replay the video?

 

Címkék