Sport vagy harcművészet?

Érden négy éve létezik az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai Egyesület, amelyet Balogh Péter hozott létre, aki maga is évtizedek óta űzi ezt a sportágat, avagy harcművészetet.

Hasonló tartalmaink:

Magyarországon leginkább a filmekben látható jelenetek alapján ismerhetjük a shaolint, amelynek rengeteg ága van, így a sanda, a fegyveres, illetve formagyakorlat is. A shaolin wushu, vagy modern wushu egy Kínából eredő ősi harcművészet, amely a másfél-milliárd lakosú ország egyik legelismertebb sportolási formája, ugyanis miden településen van legalább egy erre specializálódott  bentlakásos iskola. Ezekben az iskolákban reggeltől estig csak ezzel foglalatoskodnak a tanítványok négytől húsz éves korukig.
A magyar Európa egyik legjobb shaolin wushu nemzete, ám az anyagi gondok miatt ez nem mindig mutatkozik meg eredményekben, hiszen a Magyar Kung-Fu Szakszövetség égisze alá tartozó sportág nem kap elegendő támogatást.
Az Érdi Shaolin Wushu Egyesületnél azonban az eredményekre így sem lehet panasz, mivel az elmúlt négy évben legalább 500 dobogós helyezést ért el a csapat, közte 300 elsőt – tájékoztatott Balogh Péter a csapat edzője, aki az ÉRD FM-nek adott interjújában bővebben is bemutatja a shaolin wushu harcművészetét.

Hallgassa meg Ölvedi Réka interjúját!

(folytatjuk)

Címkék