Erős mezőny, hat dobogó

Első ízben Budapesten rendezték a Shaolin Wushu Európa-bajnokságot. Az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai Sportegyesület (ÉSWS SE) tizenhét harcművésze volt jelen a magyar válogatott színeiben.

Hasonló tartalmaink:

A népes mezőnyben az érdiek a pusztakezes, rövid- és hosszúfegyveres formagyakorlatok során két ezüst- és négy bronzérmet értek el. A viadalon második helyen végzett pusztakézben Mák Attila, aki emellett rövidfegyverben hatodik, hosszúfegyverben tizedik lett, míg édesanyja, Mákné Késő Barbara pusztakezes gyakorlatban állhatott a dobogó második fokára. Bronzérem került Broszman Benedek, Pozsgai Eszter, Pozsgai Luca valamint Varga Ferenc nyakába is, akik egyaránt pusztakezes gyakorlatukkal értek el harmadik helyezést. Mellettük a mindhárom kategóriában indulók közül Bogó Rebeka egy ötödik (pusztakéz), egy tizedik (rövidfegyver) és egy tizenkettedik (hosszúfegyver), Müller Hargita egy hatodik (rövidfegyver) és két kilencedik (pusztakéz és hosszúfegyver), Nagy Márk Krisztián egy nyolcadik (pusztakéz), egy kilencedik (rövidfegyver) és egy tizedik (hosszúfegyver), Varga Levente pedig egy nyolcadik (hosszúfegyver), egy tizedik (rövidfegyver) és egy tizenkilencedik (pusztakéz) Veres Mátyás pedig ötödik (pusztakezes), hetedik (rövidfegyver) és nyolcadik (hosszúfegyver) helyet szerzett. A két kategóriában érdekeltek közül Srágli Liliána hatodik (pusztakéz) és tizedik (hosszúfegyver), Varga Zsombor hetedik (rövidfegyver) és tizedik (pusztakéz) helyet szerzett. A csak egy versenyszámban indulók közül Broszman Bertalan (pusztakéz) hetedik, Kocsis Tímea (rövidfegyver) nyolcadik, Magyari László (pusztakéz) tizenkettedik helyen zárt.

– Nagyon erős mezőny jött össze, kiemelkedőek voltak az oroszok, az ukránok, a görögök és az olaszok. Nagy meglepetés nem ért engem, korábban is azt mondtam, hogy ha a középmezőny elején végzünk, az jó lehet. Ezt tökéletesen megvalósítottuk, sőt, egy jó párszor túl is léptük, úgyhogy ez a következő Európa-bajnokságra jó előrejelzés – kezdte Balogh Péter, az ÉSWS SE elnöke, aki elmondta továbbá, hogy még tanulmányozzák a folyamatosan fejlődő szabályokat, mert találkoztak olyanokkal, amelyek erősen befolyásolták a versenyzők végső helyezését, majd megjegyezte, hogy például Mák Attila egy olyan szabály miatt csúszott le az aranyéremről, amivel szinte az egész magyar csapat nem volt tisztában.

– Van még mit tanulnunk, hogy a hivatalos szervezésen belül odaérjünk a legjobbak közé, de egyik barátom azt mondta, hogy kiemelkedő volt a csapatunk teljesítménye. Az egyik szemem sír, a másik nevet, a helyezéseket illetően elég maximalista szoktam lenni, de ha reálisak maradunk, a hat érem egy Európa-bajnokságról az szép teljesítmény. Elégedettnek kell lennem és az is vagyok – fogalmazott a klubvezető.

– A csapatunk mindent megtett azért, hogy a megfelelő helyen megfelelő helyezést érjenek el, de az elmúlt hónapokban nagyon sok fejlődést láttam egyes tanítványokon és oda is értek, ahová vártam őket – tette hozzá Balogh Péter.

(Fotó: ÉSWS SE Facebook-oldala)

Címkék