Jól kezdte a Kutya évét az ÉSWS SE

2018. február 16-án kezdődött a Kutya éve a kínai holdújév szerint, amely alkalmából az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai SE Budapesten vett részt a Holdújév Kupán.

Hasonló tartalmaink:

A Felbukó Kutya névre hallgató viadalon eredetileg húsz érdi indult volna, ám betegségek miatt végül csak tizennyolcan voltak érdekeltek, s tizenkét arany-, nyolc ezüst-, illetve hét bronzérmet szereztek az ÉSWS SE kungfusai.

– A Holdújév kupára húsz versenyzővel neveztünk, de ott az egyik versenyzőnk lebetegedett, illetve még egy sportolón megbetegedett, így tizennyolc fővel indultunk, akikből tizenöten az Eb-n is ott lesznek, hárman pedig most versenyeztek életükben először – mondta Balogh Péter, az ÉSWS SE elnöke.

A március 8. és 11. között Budapesten első ízben megrendezendő Európa-bajnokságra készülő érdi csapat az arra való felkészülés miatt is jelentős versenyen van túl.

– Egész jó ez a teljesítmény, voltak olyan versenyzők, akik igencsak meggyőztek engem, arról, hogy jó állapotban vannak, de van azért egy-két fő, aki mentálisan még nincs teljesen összerakva. Reméljük, rövid időn belül ez is összeáll – tette hozzá Balogh Péter. A klubelnök elmondta továbbá, hogy a következő hetekben minél több mentális gyakorlatot végeznek az edzéseken, hogy a stressz ne menjen a teljesítmény rovására, hiszen az először megrendezett Európa-bajnokság jelentős versenye lesz az egyesületnek.

Az ÉSWS SE kungfusai közül Mák Attila és Veres Mátyás teljesítménye kiemelendő, hiszen mindketten három elsőséget szereztek, azaz győztek pusztakezes gyakorlatban, rövid- és hosszúfegyveres számban is, míg Varga Zsombor kétszer állhatott a dobogó tetejére: pusztakezes és rövidfegyveres gyakorlatban. Bereczki András Veres Mátyás mögött egy ezüst- és egy bronzérmet hozott, Nagy Márk pedig egy első és egy második helyet szerzett. Továbbá Magyari László, Józsa Csanád és Pozsgai Luca pusztakezes gyakorlata ért aranyérmet.

Varga Levente egyszer a dobogó második, kétszer a harmadik fokára állhatott, Müller Hargita ezüst- és bronzérme mellett egy negyedik helyet ért el. Srágli Liliána két éremmel zárt, miután ezüsttel és bronzzal tért haza a fővárosból.

Késő Barbara és Kocsobán Áron második, Pozsgai Eszter harmadik lett pusztakézzel, valamint Kocsis Tímea rövidfegyverrel bronzérmes. Józsa Noel pedig első versenyén negyedik helyen zárt.

Mint korábban beszámoltunk róla, Március 8. és 11. között Budapesten rendezik a tradicionális shaolin wushu első Európa-bajnokságát, melyen az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai SE tizenhét versenyzője harminckét kategóriában indul. A viadal részleteiről ide kattintva tudhat meg bővebb információt.

Címkék