Három versenyző, tizenkét érem!

A budapesti rendezésű Európa-bajnokság után többen is pihentek, így csak három résztvevővel indult a kung-fu országos bajnokság első fordulóján az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai Sportegyesület, amely a kisebb létszám ellenére is tizenkét érmet szerzett.

Hasonló tartalmaink:

Az érdiektől Mák Attila és Müller Hargita mindhárom számban, azaz pusztakezes, rövidfegyveres és hosszúfegyveres kategóriában is elindult, míg Nagy Márk Krisztián hosszúfegyverben és pusztakezesben volt érdekelt.

– Úgy gondoltam az Európa-bajnokság után, hogy aki pihenni szeretne, az pihenjen nyugodtan és ez a három fiatal mondta, hogy szívesen versenyezne” – kezdte Balogh Péter, az ÉSWS SE elnöke. „A többiek a második fordulón, illetve a döntőben, valamint a májusi, nemzetközi Chanwu bajnokságon – ami 25-én és 26-án lesz a MOM Sportközpontban – vesznek részt – jegyezte meg a klubvezető.

Mák Attila mindhárom versenyszámban aranyérmes lett. Nagy Márk Krisztián hosszúfegyverben ezüstérmes, pusztakezes gyakorlatával aranyérmes lett, míg Müller Hargita pusztakézben és rövidfegyverben végzett a második, hosszúfegyverben az első helyen.

– Mák Attila magabiztosan nyert, nem volt sok kétség ezzel kapcsolatban, jó formában van, egyre jobban tudja abszolválni azokat a formagyakorlatokat, amikkel versenyzett, a mostani egy teljesen stabil teljesítmény tőle. Nagy Márk is egész jó teljesítményt hozott, Müller Hargita pedig egy másik versenyzővel vívott szoros csatákat, ahol hol az egyikük, hol a másikuk nyert – fogalmazott kapcsolatban Balogh Péter.

Az országos bajnokság következő fordulóján már minden érdi versenyző elindul, hiszen ez alapján kapnak meghívót a döntőre, mondta el az ÉSWS SE elnöke.

Az egyesület harcművészei legközelebb az említett chanwu bajnokságon indulnak, addig azonban még az akrobatikus tornászok hétvégén, Mórahalmon vesznek részt három egységgel.

(Fotó: facebook)

Címkék