Tizenegy éremmel zártak évet

Nyolc arany- és három ezüstéremmel zárta le a szezont az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai Sportegyesület, amelynek kung fusai a dunakeszi országos bajnoki döntőn szerepeltek.

Hasonló tartalmaink:

Az érdiek közül Mák Attila múlt héten, Mezőtúron debütált küzdelemben, ám az országos döntőn csupán formagyakorlatban szerepelt – szokásához híven eredményesen, hiszen korcsoportjában mint a pusztakezes, mind a rövidfegyveres, mind a hosszúfegyveres kategóriában aranyérmes lett. A gyermek egyes korcsoportban Srágli Liliána nyakába két aranyérem került, miután pusztakézben és hosszúfegyverben sem előzték meg, ahogy a szeniorok között szereplő Magyari Lászlót sem, aki szintén pusztakézben és hosszúfegyverben lett első.

Nagy Márk Krisztián formagyakorlatban és küzdelemben is indult. Előbbiben két ezüstérmet szerzett, míg utóbbiban light contact, 60 kilogrammban a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, ellenben Varga Zsombor egy győzelemmel és egy vereséggel ezüstérmesként zárta az ob-t.

– Mák Attila elhozta, amit szerettünk volna. Az ob-ra való kvalifikáció második fordulója nem sikerült jól, ezáltal kérdésessé vált, a döntőben ki fog az élre állni mindhárom kategóriában, de sikerült erre pontot tenni és bizonyítani, hogy Mák Attila ennek a korcsoportnak a legjobbja Magyarországon és ezt meggyőző teljesítménnyel mutatta meg – kezdte Balogh Péter, az ÉSWS SE elnöke, edzője. – A többi versenyző teljesítményével is elégedett vagyok, hiszen Nagy Márk második mérkőzését nyerte meg küzdelemben a hétvégén és magyar bajnok lett. Semmi kérdés nem merült fel azzal kapcsolatban, ki nyeri a meccset, mert szépen és magabiztosan oldotta meg a feladatot. Varga Zsombor első mérkőzését eltaktikázta egy kicsit, ezért ott kikapott, de a második meccsre összekapta magát és küzdelmes találkozót nyert meg, így ezüstérmes lett. A formagyakorlatosaink, Magyari László és Srágli Liliána nagyon szépen hozták a formáikat, még engem is egy kicsit megleptek azzal, hogy mennyire jól sikerült nekik ez a verseny – tette hozzá a klubvezető.

Címkék