Kung fu: Két arany, egy ezüst

Mezőtúron vett részt a Nemzetközi Wingchun Bajnokságon az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai Sportegyesület három sportolója, akik az eddig megszokottakkal ellentétben formagyakorlat helyett küzdelemben szerepeltek.

Hasonló tartalmaink:

– Az átszokás nálunk egy hosszú folyamatot jelent. Nálunk a tanítványok a formagyakorlattal párhuzamosan ismerkednek meg a küzdelem alapjaival és amikor elérnek a megfelelő szintre, akkor erre is áthelyezzük a hangsúlyt, hogy ne csak a szép, látványos mozgáshoz értsenek, hanem át tudják ültetni a valóságba, ha arra van szükség – fogalmazott az ÉSWS SE elnöke, edzője Balogh Péter a formagyakorlatból a küzdelem felé való váltással kapcsolatban, hiszen az érdiek az elmúlt években jobbára a pusztakezes, rövid- és hosszúfegyveres gyakorlataiknak köszönhetően szereztek érmeket.

A Wingchun stílusbajnokságon mindhárom érdi light contactban szerepelt, Mák Attila a 40, Nagy Márk Krisztián a 60 kilósok között lett aranyérmes, míg Varga Zsombor 37 kilóban végzett másodikként.

– Szépen hangzik: két arany-, egy ezüst, de mindenkinek egy-egy ellenfele volt, tehát az ezüstérem egy vesztett mérkőzést takar, de ez nem egy olyan meccs volt, ahonnan leszegett fejjel kellett eljönnünk, hiszen néhány hete Zsombor már találkozott ellenfelével, akkor viszont ő nyert. Szombaton, az országos döntőn ismét találkoznak, reményeink szerint Zsombor ezt most megint megnyeri ellene – mondta Balogh Péter.

– Attila nagyon remek mérkőzést vívott, kérdés nem fért a győzelméhez, hiszen az első két menetet megnyerte és ki is hirdették győztesnek. Minden technikát bemutatott, ami a sandára jellemző, rúgások, ütések, dobások, az ellenfél kilökése a pástról, tehát szép és könnyed mérkőzésen van túl – jegyezte meg az egyesület vezetője.

– Nagy Márknak szerb ellenfél jutott, aki jóval rutinosabb nála, hiszen a light contact után a full contactot megnyerte, light contactban viszont Márk győzött – számolt be Balogh Péter.

Az érdiek a mezőtúri verseny után hétvégén Dunakeszin szerepelnek öt versenyzővel, hiszen Mák Attila, Nagy Márk Krisztián és Varga Zsombor mellett Magyari László és Srágli Liliána is érdekelt lesz az országos bajnoki döntőn.

Címkék