Szeretetcsomag a karácsonyfa alá

Újra indul a városi Szeretetcsomag akció, Pulai Edina független képviselő szervezésében. A gyermekek számára összeállított ajándékcsomagokat két helyszínen, a Szepes Gyula Művelődési Központban és a Parkvárosi Közösségi Házban lehet leadni, és idén is a Család- és Gyermekjóléti Központ szállítja ki az érdi gyermekeknek még karácsony előtt. Tavaly több mint hatszáz szeretetcsomag gyűlt össze, a szervezők remélik, idén is ilyen sikeres lesz az akció.

Hasonló tartalmaink:

– Kérjük az ajándékozókat, hogy csak új, illetve újszerű játékokat, gyerekkönyveket, iskolaszereket, és érvényes szavatosságú édességet tegyenek a dobozokba. A tizenévesek nagyon örülnek egy-egy sálnak, kesztyűnek is, és tavaly boldogan fogadták a családok a gyümölcsöket is. Kérjük, az almát, narancsot, mandarint ne tegyék be az ajándékcsomagba, hanem külön adják le a gyűjtőpontokon, a „cipősdobozokra” pedig írják rá, mennyi idős és milyen nemű gyermeknek szánják – mondta az ÉrdMostnak a független képviselő.

Tavaly nagyobb mennyiségű pipereszappan, illatszer, gyermekeknek nem való kozmetikum érkezett a Szeretetcsomag akció keretében. Ezeket a Topoly utcai Idősotthon lakóinak szállították el, nagy örömöt okozva azoknak az idős embereknek, akiknek nincsenek hozzátartozóik, és az otthonban és nem családi körben töltötték az ünnepeket.

– Külön megköszönnénk, ha ebben az évben is gondolnának az érdiek az egyedülálló idősekre, akik ugyanúgy örülnek az édességnek, gyümölcsöknek, illatszereknek, mint a gyerekek a játékoknak. Ajándékcsomagot nem szükséges összeállítani számukra, de aki tud hozni pár szappant, pipereholmit, azt örömmel vesszük – tette hozzá a képviselő.

3jotekonysagi_a3_sajat_2

Fotónk a tavalyi jótékonysági akció során készült.

Címkék