Dániába megy a játékmester

Elhagyja az ÉRD női kézilabda csapatát, és a dán Viborg HK csapatánál folytatja pályafutását Pálos-Bognár Barbara – írja az északi klub hivatalos honlapja.

Hasonló tartalmaink:


Kétéves szerződést írt alá a dán bajnokság harmadik helyéért harcoló Viborg HK csapatával Pálos-Bognár Barbara az ÉRD irányítója, aki 2011-ben a Debrecentől érkezett Érdre. Az irányító profi pályafutását még a Győri ETO-nál kezdte, ahonnan egy egyéves kitérőt tett Dániába, ugyanis 2007 és 2008 között az Aalborg DH-nál játszott, így nem lesz idegen a környezet számára.

A Viborg igazgatója, Henrik Dahl elmondta: Barbara egy nemzetközileg képzett játékmester, aki az ÉRD-del is a nemzetközi kupában szerepelt. Az elnök hozzátette: Ő képes lesz arra, hogy a csapatot a nemzetközi szintre segítse. A 27 éves játékos remek képességekkel rendelkezik, és képes folyamatosan fejlődni. Érdekes lesz látni rajta a zöld trikót – teszi hozzá Dahl.
Pálos-Bognár az idei szezonban a bajnokság 24 meccsén 48 gólt, míg a Magyar Kupa négy meccsén hét gólt szerzett, valamint az EHF-Kupában nyolc meccsen 24-szer volt eredményes.
A Viborg jelenleg a bronzéremért csatázik a dán bajnokságban, mivel az elődöntőben az ÉRD ellen az EHF-Kupában kieső Team Esbjerg ellen kapott ki két meccsen. A harmadik helyért folyó párharcban az első meccsen Pálos-Bognár leendő csapata hazai pályán 32–32-es döntetlent játszott a Team Tvis Holstebroval.

Pálos-Bognár Barbara mellett még nyolc másik játékos is távozik a csapattól: Szekeres Klára és Schatzl Nadine a friss magyar bajnok FTC-Rail Cargo Hungaria csapatánál folytatja, míg Szara Vukcsevics az Ipress Center Váchoz igazolt. Egyes hírek szerint Oguntoye Viktória és Kovács Anna a Dunaújvároshoz szerződik, míg Jekatyerina Kosztjukova visszatér hazájába, Oroszországba – erősítette meg az orosz szélső távozását Tekauer Norbert, az Érd TV Párbeszéd című műsorában. Továbbá távozik a csapattól a tavaly a junior korosztálytól felkerült Nick Viktória és Mester Nóra is.

Újakkal erősítenek

Tekauer Norbert az ÉRD elnöke elmondta, hogy a következő szezon csapatát július első hetében mutatják be az Érd Arénában, kilenc játékos érkezik.

Szabó Edina, a csapat edzője a bronzmérkőzést követően azt mondta, hogy: a következő szezonban sem lesz gyengébb az ÉRD. Az eligazoló játékosok remek helyre kerülnek, és sok sikert kívánunk nekik – mondta.

Egyes információk szerint az ÉRD csapatánál folytatja a Rosztov-Don védekezőspecialista-irányítója, Angela Bulatovics, illetve a Zvezda Zvenyigorodtól érkezik Julia Havronyina is.

Címkék