A fénystaféta elmaradt

A Fény Nemzetközi Éve alkalmából szervezett programot csütörtökön este a Vörösmarty Mihály Gimnázium. Egy Szegedről induló fénystafétát vártak az intézmény tanulói, de az érdekes esemény végül nem valósult meg, hiszen az időjárás erre nem adott lehetőséget. Ettől függetlenül azonban az előre meghirdetett fizika előadásra sor került az iskolában.

Hasonló tartalmaink:

Would you like to replay the video?

Az UNESCO felhívva a figyelmet arra, hogy milyen fontos szerepet játszik a fény az életünkben, a 2015-ös évet a Fény Nemzetközi Évének választotta. Az ehhez kapcsolódó eseménysorozat a hazai közvélemény figyelmét kívánja felhívni a fény tudományra, oktatásra, technológiára, művészetekre, valamint az élet minden területére kiható fontos szerepére. Az érdi program szerint egy „fénystafétát” vettek volna át a diákok és továbbították volna azt Martonvásár felé, azonban erre nem kerülhetett sor az esős időjárás miatt.

Ennek ellenére az iskolában megtartott fizika előadásnak nagy sikere volt, többféle kísérletet is bemutatott Papp Eszter, az ELTE fizikus hallgatója. A fiatal előadó biztonságosnak nevezte a kísérleteket, de ez csak akkor igaz, ha hozzáértő ember mutatja be a közönségnek. Az érdeklődők egyszerű, de látványos dolgokat láthattak, ezeket korábban már többször is bemutatta Papp Eszter.

A Vörösmarty Mihály Gimnáziumban nagy hangsúlyt fektetnek a fizikaoktatásra. Minden ilyen lehetőséget megragadnak a minél magasabb színvonalú oktatás érdekében – mondta el Varga Zsolt, a gimnázium fizika tanára. Majd hozzátette, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén novemberben is tartanak majd fizika show-t az iskolában, a tantárgy iránt érdeklődő diákok örömére.

Címkék