Janurik és Schatzl a válogatottban!

Kihirdette keretét Németh András a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya az Ausztria elleni júniusi világbajnoki selejtezőkre. Janurik Kinga és Schatzl Nadine is kapott meghívást. 

Hasonló tartalmaink:

Ahogy a magyar-horvát közös rendezésű Európa-Bajnokságra, a vb-selejtezőkre is két érdi játékos kapott behívót a válogatottba. Ezúttal nem került be a keretbe Klivinyi Kinga, akit a kontinensviadalon a szövetségi kapitány időközben a mosonmagyaróvári Tóth Gabriella váltott, míg Schatzl Nadine akkor csak a bő keretbe fért be. A magyar együttes május 26-án kezdi meg a felkészülést a június 5-i idegenbeli és a 13-i hazai mérkőzésekre.

A keretbe először kapott behívót az érdi Janurik Kinga, akit már sokan hónapok óta követeltek a válogatottba. Kapusposzton a jelenleg még a Fehérvár KC játékosaként szereplő Kiss Éva, és a Vác hálóőre Bíró Blanka lett nevezve, de előbbi a következő szezont már a Győri Audi ETO KC-nál tölti.

A balszélső posztra Schatzl Nadine kapott behívót Érdről, igaz ő biztosan a friss magyar bajnok FTC-Rail Cargo Hungaria csapatánál folytatja.

A szerb szövetségi kapitány, Szasa Boskovics is kijelölte keretét a vb-selejtezőkre, ahol Szerbia majd június 6-án és 13-án Románia ellen lép pályára, és természetesen – hiszen már majd’ százszoros válogatott – az érdi Katarina Krpezs is kerettag.

A jobbszélső a decemberi magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon mindhárom csoportmeccsen játszott, méghozzá a háromszor hatvan percből, azaz 180 percből 152 percet és 42 másodpercet (a legtöbb a szerbeknél), ez alatt hét gólt szerzett, ám mivel déli szomszédunk a csoportkörből nem jutott tovább, az érdi szélsőnek is hamar véget ért akkor a kontinensviadal.

A magyar női válogatott kerete:

Kapusok: KISS Éva (Fehérvár KC), BÍRÓ Blanka (Ipress Center Vác), JANURIK KINGA (ÉRD)
Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok Galérius Fürdő), SCHATZL NADINE (Érd)
Balátlövők: TRISCSUK Krisztina (Dunaújvárosi KKA), BULATH Anita (Dunaújvárosi KKA), HORNYÁK Dóra (Ipress Center Vác)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (Győri Audi ETO), SZUCSÁNSZKI Zita (FTC Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Mosonmagyaróvár)
Beállók: MÉSZÁROS Rea (FTC Rail Cargo Hungaria), MAYER Szabina (Fehérvár KC), SZAMORÁNSKY Piroska (FTC Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: TOMORI Zsuzsanna (FTC Rail Cargo Hungaria), PLANÉTA Szimonetta (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: KOVACSICZ Mónika (FTC Rail Cargo Hungaria), SUCH Nelli (Siófok KC-Galérius Fürdő)

 

Szövetségi kapitány: NÉMETH András

Címkék