Fokozott ellenőrzés hétköznapokon is

Június 1-jétől már hétköznapokon is számíthatnak fokozott közúti ellenőrzésekre az autósok – mondta el híradónknak Kürti István. A közlekedésrendészeti osztályvezető hangsúlyozta: az ellenőrzések elsődleges célja a balesetek megelőzése.

Hasonló tartalmaink:

Február 1-je óta zajlanak városunkban és a környező településeken fokozott közúti ellenőrzések. Eddig a nagyobb hangsúlyt a hétvégi időszakra fektette a rendőrség, most azonban június 1-jétől már hétköznapokon is nagyobb létszámban ellenőrzik az autósokat – mondta el Kürti István, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője. Majd hozzátette: az ellenőrzések során a traffipax készüléket is használják, valamint minden esetben ellenőrzik az ittasságot is. Végül hangsúlyozta, hogy természetesen továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a motorosokra és a kerékpárosokra.

A nyár beköszöntével a baleseti okok is megváltoznak, ilyenkor az elsődleges ok általában az elsőbbségi szabályok be nem tartása. 

A héten a 7-es út és a Szajkó utca kereszteződésében is történt egy baleset, amely könnyű sérüléssel végződött, az ügyben az  eljárást az Érdi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya folytatja le.

Would you like to replay the video?
Címkék