Határtalanul a Bolyaiban

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából ünnepséget tartottak a Bolyai János Általános Iskolában. A rendezvényen az iskola egyik éves, Határtalanul elnevezésű programjának a zárására is sor került.

Hasonló tartalmaink:

A Bolyai János Általános Iskolában évek óta megünneplik a Nemzeti Összetartozás Napját. Az Országgyűlés 2010. május 31-én döntött úgy, hogy a trianoni békeszerződés aláírásának napja, június 4. a jövőben a nemzeti összetartozás napja. Az érdi iskolában az alsó és felső tagozatos tanulók közösen emlékeztek az eseményre, énekekkel és táncos bemutatóval.

Baranyi Teréz, az intézmény igazgatója elmondta, hogy abban a szellemiségben tartják minden évben ezt az ünnepélyt, hogy a határok elválasztanak ugyan, de a hagyományaink, a múltunk és a nyelvünk összeköt minket.

Az iskola diákjai nagyon élvezték a pályázat útján nyert utat Marosvásárhelyre a Bolyai Farkas Líceumba, megismerhették az ottani iskolát, a diákokat, a környezetet és a szokásokat – tette hozzá Baranyi Teréz

A Nemzeti Összetartozás Napjához is szorosan kapcsolódó, az egész tanéven átívelő Határtalanul elnevezésű programsorozat záró rendezvényét is a mai napon tartották az iskolában. A műsorban a tanulók felelevenítették a program eseményeit és az ehhez kapcsolódó kirándulás élményeit is: élménybeszámolót hallgathattak meg társaiktól, filmvetítésen, kézműves foglalkozáson és különböző vetélkedőkön vehettek részt.

Would you like to replay the video?
Címkék