Kortárs irodalom első kézből: Grecsó Krisztián a könyvtárban

Az egyik legolvasottabb kortárs magyar szerzővel találkozhattak azok, akik ellátogattak a Csuka Zoltán Városi Könyvtár csütörtök esti rendezvényére. A könyvtár tavaszi, évadzáró eseményén Grecsó Krisztián volt a vendég.

Hasonló tartalmaink:

Az íróként, költőként publicistaként és manapság már zenészként is ismert Grecsó Krisztián első kötete már 1996-ban megjelent, azonban a komolyabb sikert és ismertséget a 2001-ben kiadott “Pletykaanyu” című novelláskötet hozta meg számára. Az azóta számos díjjal is kitüntetett szerző a tegnapi találkozón elárulta, minden, az irodalmi pályafutásával kapcsolatos kérdésre a Szegváron eltöltött gyermekévek adják meg a választ.

Habár a környezet nem feltétlen terelte az írói pálya irányába, a jeget nem ő törte meg a családban. Mint fogalmazott nagyapja ugyan még csupán két könyvet: a kalendáriumot és a Bibliát ajánlotta a figyelmébe, mondván abban minden benne van, ami fontos, ugyanakkor édesapja illetve nagyanyja révén már több irodalmi inspirációhoz juthatott.

A jó hangulatú, sok-sok személyes történettel átszőtt találkozón Grecsó Krisztián elmondta, ugyan sokáig dacolt a származásával, mégis elsősorban ezek, a gyerek- és kamaszkori élmények keltették fel az érdeklődést iránta. A szerző hozzátette, legújabb, tavaly kiadott “Megyek utánad” című könyve szintén ezekből a tapasztalatokból merít.

Would you like to replay the video?

Névjegy

Grecsó Krisztián 1976-ban született a Csongrád megyei Szegváron. Tanulmányait – többek között – a békéscsabai Kőrösi Csoma Sándor Főiskolán és a szegedi József Attila Tudományegyetem magyar szakán végezte. A kilencvenes évek végétől egy békéscsabai irodalmi lapnak volt a munkatársa, majd a Nők Lapja vezető szerkesztőjeként dolgozott. Ezt követően az Élet és Irodalom című folyóirathoz került, ahol a mai napig az újság próza és esszé rovatát vezeti.

Címkék