Szurkoljunk együtt!

Nem is olyan régen az Érd Aréna adott otthont az ÉTC Cheerleading Championshipnek, vag közérthetőbb nevén a hajrázás bajnokságnak, amelyen közel nyolcvan fellépő számot adott elő az a nagyjából 500 cheerleader aki jelen volt.

Hasonló tartalmaink:


A cheerleading – magyarul hajrázás, szurkolás – egy Észak-Amerikából eredő sportág, amely szoros kapcsolatban van más sportágakkal, hiszen a hajrázók igazi showelemei egy-egy amerikai foci, kosárlabda – vagy hazánkban kézilabda – mérkőzésnek. Legismertebb formája az úgy nevezett cheerdance, amely a klasszikus pompomozást tartalmazza, ám mégsem ez a leglátványosabb eleme, hanem a klasszikus cheerleading, amelyen maximum huszonöten léphetnek fel egyszerre lányok és fiúk egyaránt, hogy szurkolásra buzdítsák a lelátókon ülő drukkereket.
Amióta az ÉRD női kézilabda csapata is a városi sportcsarnokban játssza mérkőzéseit, azóta az időkérések alatt, valamint a félidőben is az ÉTC junior cheerleaderei csinálnak a remek hangulatot a lelátóra.

A Cheerleader Bajnokság után Kovácsik Ritával, az ÉTC edzőjével készítettünk egy interjút a sportágról, illetve annak helyi vonatkozásáról.
Hallgassák meg!

Címkék