Az önkifejezés vágya mindenkiben benne van

A Mezőföldi Vásár keretében megtartotta hagyományos évzáró gálaműsorát a Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a Szepes Gyula Művelődési Központban. Az évzárón az érdi kihelyezett tagozatok növendékei léptek színpadra táncprodukcióikkal.

Hasonló tartalmaink:

2003-ban alakult a Művészeti Iskola azzal a céllal, hogy kineveljék a Forrás Néptáncegyüttes utánpótlását. Több, mint 10 éve tartják meg évente két alkalommal hagyományos gálaműsoraikat Érden is,, félévkor és a tanév végén. A fellépések alkalmával a gyerekeknek lehetőségük nyílik bemutatni a tanultakat. Az idei évzárón kicsik és nagyok egyaránt színpadra álltak.

Szigetvári József, a Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola művészeti igazgatója elmondta, hogy nem ötéves korban dől el, hogy valaki néptáncos lesz-e. Ilyenkor csak az számít, hogy van-e kedve a gyereknek hozzá, aztán majd idővel kiderül, hogy ezt az életformát választja-e. Náluk, az iskolában a tánc élménye kiemelt fontosságú, de az is inspiráló számukra, hogy egy alkotó közösséghez tartozhatnak. 

A csoportok ez alkalommal is színes és változatos táncprodukciókkal készültek a gálára. Az előadásokat a tárnoki Bara Zenekar kísérte a délután folyamán.

Would you like to replay the video?
Címkék