Mozdulj Magyarország!

A „Mozdulj Magyarország!” elnevezésű országos fittségi versenyt idén az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában rendezték meg. A versenyre életkortól és nemtől függetlenül vártak minden olyan lelkes sportolni vágyót, akik szívesen mérettették meg magukat. A 19 csapat 57 versenyzőjét a saját korához és neméhez mérten kialakított ponttáblázat alapján értékelték.

Hasonló tartalmaink:

 

A Mozdulj Magyarország! program 1997-ben indult, idén 19. alkalommal rendezték meg. A versenyre életkortól és nemtől függetlenül vártak minden olyan lelkes sportolni vágyót, akik visszajelzést szerettek volna kapni arról, hogy egészséges, fitt életet élnek-e. A versenyen az erő- és állóképesség mérése volt a fő szempont.

Dr. Mérey Ildikó, a verseny szakmai vezetője elmondta, hogy akik jelentkeztek, mind jó általános fittségi állapotban voltak, így a megmérettetésnek valóban tétje volt.

A versenyre nyílt és családi kategóriában lehetett nevezni.  Minden résztvevő 3 fős csapatban nevezhetett és küzdhetett a csapat-, illetve az egyéni díjakért. Az 57 résztvevőknek több feladatot is végre kellett hajtani. Minden indulót a saját korához és neméhez mérten kialakított ponttáblázat alapján értékeltek, pontoztak.

A program az elmúlt 19 év során többször is átalakult, változott a jogi szabályozása is. Volt, hogy 200.000 mérést tudtak elvégezni, a legfrissebb statisztikák 700.000 mérésről szólnak.

A házigazda reményei szerint hagyománnyá válhat, hogy a „Mozdulj, Magyarország!” vetélkedő házigazdája Érd legyen. És bízik abban, hogy a program egyre szélesebb körben válik ismertté Érden. A verseny fővédnökének, Simicskó István sportért felelős államtitkárnak, valamint Érd polgármesterének, T. Mészáros Andrásnak köszönhetően minden résztvevő egyedi hímzéssel ellátott pólót kapott ajándékba. A díjazás pedig korcsoportonként és kategóriánként kupákat, érmeket jelentett a  versenyzők számára. 

Would you like to replay the video?

 

fotók: Boros Sándor

Címkék