Felújítják a lakótelepi vízhálózatot

A következő napokban, hetekben felújítják az érdi lakótelep vízhálózatát – tájékoztatott T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere sajtótájékoztatóján. Megtudtuk: olcsóbban mehetünk a Budakeszi Vadasparkba, és hogy bevált a telepített kamerarendszer: elkapták a játszótér megrongálóit.

Hasonló tartalmaink:

Olcsóbb a vadasparki belépő az érdieknek

Az Agárdi Popstrandéhoz hasonló  megállapodást kötött Érd önkormányzata és a Budakeszi Vadaspark. T. Mészáros András polgármester és Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark ügyvezető igazgatója elmondták: a jövőben az érdi lakcímmel rendelkezők 10 százalékos kedvezményt kapnak a Budapesti Vadasparkban a belépőjegyek árából.

Az ügyvezető hozzátette: azzal a ténnyel szembesültek az utóbbi időben, hogy az emberek jobban felismerik az oroszlánt, mint a dámszarvast. Ezért olyan programokat szerveznek, amelyekkel megismertethetik a nálunk őshonos állatokat. A park látványetetésekkel, állatsimogatóval, családi- és szülinapi rendezvényekkel, illetve kalandparkkal várja az érdeklődőket.

Újságírói kérdésre a polgármester elmondta, hogy ha van rá igény, akkor a Volánbusszal tárgyalnak arról, hogy közvetlen járat induljon Érdről a Vadasparkba, amely egyébként a Budai-hegység egyik legnagyobb ökoturisztikai látványossága.

Megújul a vízhálózat

Pályázati pénzből tovább folyik a vízhálózat felújítása. A lakótelepi a legrégebbi ilyen kiépített rendszer, hiszen már több mint harminc évvel ezelőtt készült. A napokban megkezdődtek a munkálatok: kutatóárkokat készítenek és a nyomvonalat pontosítják. Már a héten megváltozik a közlekedés rendje: lezárják a parkolókat. Ezt követően megkezdődik a burkolatok bontása, a vezetékek lefektetése és a bekötések lecserélése is – tájékoztatott a polgármester, aki hozzátette, a munkálatok a tervek szerint június 28-ig tartanak. Július első hetében pedig helyreállítják a burkolatot.

Elismerik a védőnőket

A Magyar Örökség Díjjal kitüntetett Védőnői Szolgálat 2015-ben ünnepli megalakulásának századik évfordulóját. 2008-ban tizenkilenc védőnő tett szolgálatot Érden, és rájuk egyenként 236 gyermek jutott, ám idén már növelték a védőnők számát, így jelenleg már huszonhatan dolgoznak a pályán, így lecsökkent az egy főre jutó gyermek száma. A város hálája jeléül közös találkozóval és étkezéssel köszöni meg a védőnők szolgálatát.

A kamera segített elkapni a rongálókat

Az elmúlt héten rongálók egymillió forint értékű kárt okoztak a Fügefa utcai játszótéren, ám a térfigyelőkamera-rendszernek köszönhetően a napokban el is kapták a vandálokat, ugyanis felvétel készült cselekedetükről. T. Mészáros András felhívta a figyelmet arra, hogy idén is növelik a kamerák számát.
- Minden olyan esetben, ahol kár éri a közösséget, büntetőfeljelentést teszünk – mondta a polgármester, aki hozzátette, a mostani esetben is így jártak el és benyújtották a kártérítési igényüket is.

Megvan a díszkút

Ugyan az önkormányzat is nyomozta, hová tűnhetett el az egyik Budai úti bank előtt már évek óta ott levő, Sándorné Pálinkás Erzsébet tervezte díszkút – mivel felújítást végeztek, és eközben eltűnt helyéről –, az Érdi Újság munkatársa találta meg a kutat egy raktárban. A polgármester azt mondta, hogy szeretnék a kutat visszatenni oda, vagy a közelbe, ahol eddig is volt.

Nemsokára jön a miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég országos körútra indult, minden megyei jogú várost meglátogat, ahol a polgármesterrel konzultál a település fejlesztéséről. Noha az első tájékoztatás szerint május végén-június elején jött volna városunkba a miniszterelnök, most T. Mészáros András úgy tájékoztatott, legfrissebb információi szerint június végén, július elején érkezik Érdre a miniszterelnök.

Címkék