Gregor Alexandra: Felelős döntéseket kell hozni

Tizenegy éve lovagol, az ökölvívást azonban csupán két esztendeje kezdte. Rendészeti szakon tanul, most fejezte be a tízediket, rendőrségi pszichológusnak készül. A közéletben is felvette a kesztyűt, ringbe szállt a diák polgármesteri címért. Gregor Alexandra a Kós Károly Szakképző Iskola jelöltje.

Hasonló tartalmaink:

– Miért vállaltad el a jelölést?

meretezett_erdszamitrad_logo– Fontosnak tartom, hogy a fiatalok is felelősségteljesen bekapcsolódjanak a város közéletébe, bár tisztában vagyok vele: a felnőttek sokszor még éretlennek tartanak bennünket. Van ebben igazság, de hamar eljön az idő, amikor nekünk kell felelős döntéseket hozni.

– Szerinted mire van szükségük az érdi fiataloknak?

– Mindenekelőtt jó közösségi közlekedésre, hogy mindenki a lehető leggyorsabban odaérjen az iskolába és a munkahelyére. Jobb feltételek kellenek a kerékpározáshoz és az úszáshoz is. Azután a diák- és ifjúsági sportot támogatnám, elsősorban a tömegsportokat, amikbe bárki bekapcsolódhat. A sport az a terület ugyanis, ahol mindenki érvényesülhet. Sajnos, a fiatalok között is gyakran előfordul a kirekesztés, a sportban viszont fontos a közösségi szellem.

– Hazabeszélsz, hiszen a sport a te életedben is fontos szerepet játszik.

– Igen, két éve ökölvívással foglalkozom az érdi boksz klubban. A válogatott tagja vagyok. Eddig egy nemzetközi bronzérmet szereztem, de számos hazai győzelem is van mögöttem. Korábban tizenegy éven át lovagoltam, de arra, sajnos mostanában már kevesebb idő jut.

– A középiskola után mik a terveid?

– Rendészeti tagozatra járok, két év múlva érettségizem. Jövőre megpróbálom letenni az emelt szintű angol nyelvvizsgát is, mert az idegennyelv-tudást nagyon fontosnak tartom. Rendőrtiszti főiskolán szeretnék továbbtanulni, de érdekel a pszichológia is, így lehet, hogy rendőrségi pszichológus leszek.

– Sem az ökölvívás, sem a rendőri hivatás nem kifejezetten „lányos”. Miért épp ezeket választottad?

– Édesapám fél éves koromtól egyedül nevel. Mindent megbeszélek vele, így ezt is együtt találtuk ki. Szerintem jól választottam, mert mindkettőt nagyon szeretem, a sulit is, meg a bokszot is.

– Mi a legfőbb erényed?

– A kitartás és a pontosság. Ha munkáról van szó, a precíz teljesítést várom el magamtól, de másoktól is. Ezzel együtt empatikusnak is tartom magam, mert úgy vélem, nem elég, ha csak saját magunkra figyelünk, másokra is tekintettel kell lennünk.

– Ahhoz, hogy téged válasszanak diákpolgármesternek, meg kell nyerned az érdi diákságot. Hogyan fogsz kampányolni?

– A vakáció alatt lesz időm arra, hogy felépítsem a választási programomat. Nem szoktam sokat rágódni a dolgokon. Amikor jön az ötlet, döntök és már cselekszem is! Azt tartom, hogy az ember bármit el tud érni az életben, ha elég kitartó, és a céljaihoz megtalálja a megfelelő támogatottságot.

Bálint Edit, Érdi Újság

Címkék