Az internet nem beszél – a könyvtáros igen

A Magyar Könyvtárosok Egyesületének Pest Megyei Szervezete tizenöt éve rendezi meg a megye könyvtárosainak a találkozóját. Az eseménynek idén városunk adott otthont.

Fülöp Attiláné, a Magyar Könyvtárosok Egyesületének Pest Megyei Szervezetének elnöke elmondta, hogy ezeken az összejöveteleken a könyvtárosok oldottabb hangulatban találkozhatnak, de természetesen itt sem maradhat el a szakmai program. Ez alkalommal két előadást hallgathattak meg a minőségmenedzsment témájában, ami talán a leginkább izgat manapság minden könyvtárost. A szakmai előadás kapcsán hozzátette, miután az emberek egyre inkább az internetről szerzik be az információt, így a könyvtáraknak is változniuk kell, hogy mondhatni versenytársak tudjanak maradni ezen a téren. Ugyanakkor – mint fogalmazott – nem ez az egyetlen kérdés, ami manapság foglalkoztatja a könyvtárosokat. 

Aradszki András országgyűlési képviselő és T. Mészáros András polgármester is jelen volt, akik szintén köszöntötték a jelenlévőket.

Arra a kérdésre, hogy vajon van-e jövője a könyvtáraknak, az elnök elmondta, a könyvtár nyújtotta személyes kapcsolatokat semmi mással nem lehet pótolni.

Would you like to replay the video?

fotók: Boros Sándor

Címkék