Olcsón nyomtatni, jó nyomtatókkal? Lehetséges!

Környezettudatosság a nyomtatásban – ez a címe az Érd és környéke Ipartestület által szervezett bemutatónak. A június 20-i, szombati  rendezvény célja, hogy megmutassa: hogyan lehet környezetbarát módon és gazdaságosabban nyomtatni. A bemutató idején jelentkezőknek ingyenesen felmérik nyomtatási szokásait, és javaslatokat adnak az optimalizálásra: hogyan nyomtassanak kevesebből többet.

Hasonló tartalmaink:

Az érdi Tescóban nyitott a közelmúltban bemutatótermet az érdi ipartestület, amely feladatául azt tűzte ki, hogy segíti az érdi vállalkozókat, és közelebb hozza egymáshoz az érdi eladókat és az érdi vevőket. Nem könnyű munka: rossz tapasztalatok az egyik oldalon, információhiány a másik oldalon, és hát nem dúskál anyagiakban sem az ipartestület maga, sem tagjai ahhoz, hogy mindenhol ott legyenek, ahol erre szükség lenne. Most új kezdeményezésbe fogtak: egyesével kezdik el bemutatni tagjaikat, ki mit csinál, és hogy miért és hogyan lehet ez hasznos nekik, nekünk, érdeieknek, vásárlóknak. 

Kovács Krisztián, a Fókusz Computer Kft. kereskedelmi igazgatója az első, aki bemutatja cége szolgáltatását. A bemutatóterem népszerűsítése is célja a rendezvénynek – mondta –, ezért olyan témát választott, amely magánembereknek és vállalkozóknak egyaránt fontos lehet.

A felhasználók nemigen tudják, mennyivel terhelik meg környezetüket egy-egy oldal kinyomtatása során, noha ez a környezetterhelés jelentősen csökkenthető. Hogy hogyan, azt is megmutatják szombaton.

Persze elsőre mindenkinek az a fontos, mennyiért nyomtat, és nyomtathatna-e kevesebbért. De sokan csak hiszik, hogy tudják, mennyiért nyomtatnak – bármennyire furcsán is hangzik ez. Mikor megvették a nyomtatót, talán kiszámolták, de később nem foglalkoztak a kérdéssel. Pedig lehet környezettudatosan és olcsón nyomtatni, jó nyomtatókkal  - hangsúlyozza Kovács Krisztián.

A rendezvényről Ölvedi Réka készített interjút Kovács Krisztiánnal, hallgassa meg!

A Környezettudatosság a nyomtatásban című rendezvényt az Érdi Ipartestület szervezi.

 

Címkék