Érdi Újság 23. szám – ajánló

Megjelent az Érdi Újság legfrissebb száma, amely kiemelten foglalkozik iskoláinkkal, diákjaikkal és az őket nevelő-tanító pedagógusokkal.

Hasonló tartalmaink:

Óvónőket, tanítókat, általános és középiskolai tanárokat, valamint a nyugdíjas díszokleveles pedagógusokat köszöntöttek városunkban. – Hálásak vagyunk azért, hogy önök megmaradnak ezen a pályán, és minden nehézség ellenére megállják a helyüket ma is, és – bízunk benne – a jövőben is! – mondta köszöntőjében T. Mészáros András polgármester. Többtucatnyi kitüntetést és száznál is több oklevelet adtak át a pedagógusnapi rendezvényen. Az Érd Közneveléséért Díjat ezúttal is hárman vehették át az ünnep alkalmából. Az ünnepelteket mutatja be a lap a Hét témája rovatban.

Ehhez kapcsolódóan az Érdi Újság Helyi érték rovatában beszámol arról is: a napokban tizenhét általános iskolai évfolyam tanulói köszöntek el osztályfőnökeitől, és kezdik meg középiskolai tanulmányaikat. Noha a pontos adatokat még nem sikerült összegezni, az iskolaigazgatóktól kapott információk alapján csaknem felük gimnáziumban, 35 százalékuk érettségit adó szakközépiskolában folytatja a tanulmányait, és mindössze 15 százalékuk iratkozott szakiskolába.

Negyven évet töltött a Móra iskolában, ebből húsz esztendőt igazgatóként, és a gyerekek szeretetére a legbüszkébb. Úgy véli, a pedagógiában először a nevelésre kell helyezni a hangsúlyt, és csak azután az oktatásra. Véleménye szerint így azonban sok olyan ember kerül a pályára, aki ugyan nagyon nagy tudású, jó órákat is ad, csak éppen nincs egy hullámhosszon a gyerekekkel. A Dombainé Bokor Máriával, a Móra igazgatónőjével készült interjút az Érdi Újság 4. oldalán találják.

A lapban a szeptemberi diákpolgármester-választás következő jelöltjét, Gregor Alexandrát is bemutatják. Alexandra a Kós Károly Szakképző iskola jelöltje. Elmondja, miért indul a megmérettetésen az egyébként rendőrségi pszichológusnak készülő 16 éves lány.

Öt felejthetetlen napot tölthettek a Teleki iskola hetedikes diákjai Erdélyben a Határtalanul program keretében. Harminchat diák a négy kísérő pedagógus irányításával megismerkedhetett Erdély nevezetességeivel. Élménybeszámolójukat olvashatják a lapban. A cikk címe sokatmondó: Bárcsak máris visszamehetnénk!

Aranyérmes lett az érdi Pataki Cukrászda sárgabarackfagylaltja a 2015-ös Év Fagylaltja versenyen, amit idén Soltvadkerten rendezett meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. Az Érdi Újság cikkéből kiderül: Pataki János különleges sárgabarackja a hagyományos kézműves kategóriában lett aranyérmes – ami azért is nagy szó, mert először indultak a rangos megmérettetésen. Mint Pataki János cukrász a lapnak elmondta, elhunyt édesapja volt az ipartestület elnöke, a versenyben is részt vállalt, ezért a korábbi években nem tartották etikusnak az indulást. Most elindultak nyertek – és az Érdi Újság olvasóival megosztják a díjnyertes sárgabarackfagylalt receptjét is!

Beköszöntött a nyári szünet, és megkezdődött a „nyári betegségek” szezonja: megfázás helyett vírusfertőzések, rovarcsípések, napégés tehet tönkre egy-egy verőfényes hétvégét vagy akár nyaralást. A baj néha kis odafigyeléssel kivédhető vagy legalább enyhíthető – hogy hogyan, arról dr. Veres Judit gyermekorvos beszélt a lapnak. Űzzük el a vakáció mumusait – így szól a cikk címe az Érdi Újság 22. oldalán – és mi sem kívánhatunk mást, csak minél szebb vakációt mindenkinek!

Az Érdi Újság ingyenes, keresse a postaládájában! Ha nem találja, érdeklődjön postásánál! Az Érdi Újságot a Magyar Posta terjeszti.

 

Címkék