Lakossági fórumot tart a MÁV Érden

Az új, kék-szürke-sárga festésű FLIRT motorvonatok beszerzéséről  tart lakossági fórumot a MÁV-START Érden, a Szepes Gyula Művelődési Központban június 22-én (hétfőn). A modern vonatok közlekedésével kapcsolatos lakossági tapasztalatokat, véleményeket is meghallgatja a vasúttársaság.

Hasonló tartalmaink:

A programokat Érden 22-én tartják 17 órai kezdettel, a helyi művelődési központban. A mindenki számára nyilvános eseményeken a MÁV-START vezetői a beszerzés mellett a FLIRT motorvonatok gyártásáról, üzembe- és forgalomba helyezéséről, műszaki paramétereiről, környezetvédelmi és energiahatékonysági rendszereiről, továbbá kényelmi jellemzőiről is beszámolnak az érdeklődőknek – írja közleményében a MÁV-START.

A közszolgáltatás minőségének javítása érdekében a MÁV-START az Európai Unió Kohéziós Alap társfinanszírozásával a meglévő járműállományát bővíti 42 új FLIRT villamos motorvonattal, amelyből 33 már utasokat szállít. Az új flotta első tagjai tavaly október közepétől közlekednek a székesfehérvári és a vác-veresegyházi elővárosi vonalon, majd ezt követően a pusztaszabolcsi vonalon állnak forgalomba.

Hallgassa meg Feldman Márton, a MÁV-START Zrt. értékesítési vezérigazgató-helyettesével készült interjúnkat!

Az új járművek száma folyamatosan bővül, a korábbról meglévő hatvan darabbal együtt az idei év végén már 102 MÁV-START FLIRT jár Magyarország vasút-vonalain. Az utolsó darab forgalomba állításával Budapest elővárosi vonatközlekedésének kétharmadát már a modern FLIRT-ök fogják kiszolgálni. Ez a fejlesztés emeli a MÁV-START szolgáltatási színvonalát, hiszen a vonatok a kényelmi jellemzők mellett csökkentik a környezet terhelését, hozzájárulva a fenntartható közlekedés kialakításához.

A bemutatás után természetesen a fórumon résztvevők észrevételeiket és kérdéseiket is megoszthatják – akár a menetrenddel kapcsolatban is – a MÁV vezetőségével.

Helyszín, időpont

Érd, 2015. június 22. (hétfő), 17:00 órától
Szepes Gyula Művelődési Ház (2030 Érd, Alsó utca 9.)

Címkék