Utazás távoli tájakra, a régmúltba vagy a csillagokon túlra

Új-zélandi természetfotók, tudományos, ismeretterjesztő előadások vagy éppen csillagászati megfigyelések. A hétvégén ismét megrendezték a Múzeumok Éjszakáját, amelyhez természetesen a Magyar Földrajzi Múzeum is csatlakozott.

Hasonló tartalmaink:

A kezdeményezés sikere révén, 2003 óta minden év júniusában megtartják a Múzeumok Éjszakáját. A több száz hazai kulturális intézményhez hasonlóan, a városunkban található Magyar Földrajzi Múzeum idén is csatlakozott az eseményhez és a korábbi esztendőkhöz hasonlóan ezúttal is színes programokkal várta az érdeklődőket.

A Magyar Földrajzi Múzeum állandó kiállításai mellett kulturális programmal, ismeretterjesztő előadásokkal, valamint kézműves foglalkozással is várták az érdeklődőket, akik között – mint azt az intézmény igazgatója elmondta – több távoli településről érkezett vendég is volt.

“A hosszú fehér felhők földjén” címmel nyílt fotókiállítás a Múzeumok Éjszakáján szombat este az emeleti előadóteremben. Az Érden élő Kércz Tibor még tavaly töltött el mintegy három hetet Új-Zélandon, ahol a sziget különleges természeti jelenségeit örökítette meg és a kiállított fotókon kívül még több százat megtekinthettek azok, akik a megnyitó utáni diavetítésen is részt vettek. A 42 fotóból álló tárlat december 31-éig megtekinthető.

Az immár több mint tíz éves programsorozat alapvető célja, a múzeumok illetve a múzeumba járás népszerűsítése. Egyúttal pedig azoknak az előítéleteknek a lebontása is, amit már a helyi múzeum alapítója, Balázs Dénes is felismert.

Would you like to replay the video?

Címkék