Vakáció alatt is biztonságban

Június 15-én véget ért a tanév és megkezdődött a gyerekeknek a nyári szünet. Ebben az időszakban különösen fontos odafigyelni arra, mivel töltik szabadidejüket a kisebbek és a nagyobbak, ugyanis rengeteg veszély leselkedhet rájuk a vakáció idején.

Hasonló tartalmaink:

A legfontosabb tudnivalókról Kürti István, az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője elmondta, hogy a tanév befejezésével hirtelen rengeteg szabadideje lesz a gyerekeknek. Fontos, hogy hasznosan és biztonságban töltsék napjaikat – hívja fel a figyelmet a rendőrség. A szülők számára elengedhetetlen, hogy gondosan tervezzék meg a gyerekek szünidei programját, hogy a nyári hónapokban sem váljanak baleset vagy éppen bűncselekmény áldozatává.

Majd az osztályvezető hozzátette, hogy amennyiben egyedül kell otthon hagyni a gyerekeket, nagyon fontos, hogy a szülők tisztázzák velük az alapvető szabályokat. Többek között az egyik legfontosabb, hogy idegeneket ne engedjenek be a lakásba és senkinek ne adják tudomására, hogy egyedül tartózkodnak otthon. Különösen oda kell figyelni telefonbeszélgetés vagy interneten a közösségi oldalakon való csetelésnél.

A nyári szünidő alatt a strandok is kedvelt helyszínei a pihenésnek, ahol szintén a balesetek megelőzését szolgálja a felnőtt felügyelet és kiemelt figyelmet kell fordítani az értékekre is, mint a pénz, a mobiltelefon, vagy bármilyen más elektromos eszköz. Gyakori, hogy a gyermek nyáron kerékpárral közlekedik, ám egyedül is legyen körültekintő és tartsa be a szabályokat.

Egy kis odafigyeléssel a legtöbb baleset és egyes bűncselekmények is megelőzhetők.

Címkék