Kézilabda: spanyol válogatott érkezhet

A spanyol DeporteCienPorCien.blogspot.com.es értesülései szerint spanyol válogatott jobbáltölővel bővülhet az ÉRD női kézilabda csapatának jövő évi kerete. A jelenleg a francia alapszakasz utolsó helyén végző Mios Biganos női kézilabda csapatában szereplő spanyol Mireya Gonzalez a 2015/2016-os szezont már Érden kezdheti meg – írja a blog.

Hasonló tartalmaink:

A 178 cm magas jobbátlövő poszton játszó González csapatával idén megnyerte a Challenge Cupot (a negyedik számú európai női kézilabda kupasorozatot), amelyben tíz meccsen 17 gólt jegyzett, ám többek között tizenötször magára húzhatta a spanyol válogatott mezét.

A blog hozzáteszi: ha értesülései igaznak bizonyulnak – akkor González lesz a harmadik spanyol játékos a magyar bajnokságban az FTC-Rail Cargo Hungaria irányítója, Nerea Pena és a siófoki Lara González után.

A 22 éves jobbáltövő idén 65 alkalommal zörgette meg az ellenfelek kapuját a francia bajnokság 24 találkozóján.
Az oldal azt is írja, hogy a válogatottban tizenkilencszer eredményes González egyre jobban kiszorítja a Gran Canaria játékosát, Almudena Rodriguezt.

Jó alap lehet Gonzáleznek, hogy az elmúlt szezonban három légiós közül ketten, Mariama Signaté és Katarina Krpezs is remek igazolásnak bizonyultak, hiszen Szabó Edina munkásságának is köszönhetően a csapat kulcsemberei lettek.

Korábban a jobbáltövő posztra még az orosz Julia Havronyina is szóba került mint lehetséges érkező, és a montenegrói irányító-védekezőspecialista Angela Bulatovics is a kilenc új játékos között lehet.

A junior csapattól felkerülhet a felnőtt keretbe a két korosztályos válogatott játékos, Győri Barbara és Szabó Laura is.

Az ÉRD csapatából kilencen távoztak: Szekeres Klára és Schatzl Nadine az FTC-Rail Cargo Hungariánál, Szara Vukcsevics az Ipress Center Vácnál, Oguntoye Viktória és Kovács Anna a Dunaújvárosi Kohász KA-nál, Pálos-Bognár Barbara a dán Viborgnál folytatja pályafutását. Úgy tudjuk, Jekatyerina Kosztjukova hazájában a Krasznodarban lelte meg új csapatát. A junior korosztályból az előző szezon végén felkerült Mester Nórára és Nick Viktóriára sem számít a szakmai stáb.

A szezonzáró ünnepségen Tekauer Norbert és Szabó Edina is azt hangoztatta, hogy terveik szerint minél több fiatal magyart szeretnének Érdre csábítani.

Az új igazolásokat július 3-án mutatja be az ÉRD.

Címkék