Döntő és egyéni csúcs Bakuban

Sós Dániel és Tekauer Márk is fő versenyszámában állt rajtkőre a Bakuban zajló I. Európa Játékokon, ahol Sós az elődöntőt remek hajrával megnyerte, míg Tekauer egyéni csúcsa csak az ötödik helyre volt elég.

Hasonló tartalmaink:

0624_baku_sos

Sós Dániel

Sós Dániel a 200 méteres vegyesúszás reggeli selejtezőjében – melyben negyvenöten indultak – az ötödik helyet szerezte meg 2:03.58-as idejével, ami elegendő volt ahhoz, hogy az elődöntő első futamában remek pályán, az ötösön induljon. Az Érdi Úszó Sport Kft. versenyzője pillangón nem kezdett fényesen, a 6. helyen fordult, ám a hátúszásban már negyediknek jött fel, ezt követően pedig a mellúszásban még előrébb jött, és harmadikként érte el a falat, mielőtt a gyorsúszáshoz érkeztek, ekkor remekül hajrázva 2:02.65-ös idővel nyerte meg a versenyt, így jutott be a döntőbe, melyet június 25-én, magyar idő szerint 15:45-től tartanak.

0624_baku_teka

Tekauer Márk

Sós Dániel után nem sokkal Tekauer Márk is rajthoz állt, ugyanis a 32 indulóval felálló 200 pillangón tizenegyedikként jutott tovább, így a legjobb tizenhat között a kettes pályán indult el, és ő is remekül tartalékolta erejét az utolsó ötven méterre, hiszen előtte jobbára csak a 6-7. helyek között fordult. A tempó viszont nem jött ki jól Tekauernek, és nem sikerült jól benyúlnia a célba, így 2:00.31-es ideje csak az ötödik helyre volt elég – ám nem fog csüggedni, hiszen, egyrészt így hetedik helyen éppen becsúszott a döntőbe; másrészt pedig, mint korábban adott interjújában elmondta, szeretne egyéni csúcsot úszni, és ez sikerült is neki, mivel eddigi rekordja 2:01.21 volt, és a kilenc tizedmásodperccel javítás nagy eredmény.

 

Címkék