40 milliárd Érdnek: ipari park, rendőrkapitányság, bíróság és óvoda is épül

Negyven milliárd forintot ad Érdnek öt év alatt a kormány fejlesztésekre – jelentette be Orbán Viktor T. Mészáros Andrással közös sajtótájékoztatóján.

Hasonló tartalmaink:

Orbán Viktor és T. Mészáros András pénteken írta alá az erről szóló megállapodást. A miniszterelnök kifejtette: azok a fejlesztések valósulhatnak meg, amelyeket az önkormányzat Batthyány 2020 programjában tervezett. Egyebek mellett lesz ipari park Érden. Orbán Viktor arról beszélt: a kormány megvesz egy 200 hektáros telket, amelyet az önkormányzatnak ad 99 évre. A kormányfő azt is bejelentette, hogy megépül az érdi rendőrkapitányság, valamint a bíróságot és az ügyészséget is Érdre helyezik. Emellett szakképzési központot hoznak létre és a közoktatás irányító rendszer, azaz a KLIK központját is Érden építik meg. Ezen kívül több iskolát és óvodát is építenek Érden. 

Orbán Viktor miniszterelnök elmondta azt is, hogy – a tervek szerint – Parkvárosban is lesz magas színvonalú oktatási beruházás. Óvoda és iskola is épül majd, hogy ne legyen férőhelyhiány a város növekvő lélekszáma miatt.

Közlekedési fejlesztésekről is szó volt a miniszterelnök és Érd polgármesterének pénteki találkozóján. Kerékpárutakra mindenképp költenek majd és a Duna kihasználására is szánnak pénzt – mondta Orbán Viktor.

Érd polgármestere szerint hosszútávon meghatározhatja a város jövőjét a pénteken aláírt megállapodás.  T. Mészáros András a pénteki sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a település lélekszáma rövid időn belül megemelkedett, a fejlesztéseket pedig eddig nem tudták teljesen a lakosság növekedéséhez igazítani. Szerinte ebben is segíthet a pénteken aláírt megállapodás. Érd polgármestere továbbá célként fogalmazta meg, hogy a település ne csak alvóváros legyen. Azaz szeretnék, hogy a városban lakók ne csak aludni térjenek haza Budapestről, hanem napközben is itt dolgozzanak és szórakozzanak.

A sajtótájékoztatót teljes terjedelmében megtekintheti itt!

Címkék