A 2015/16-os szezon új játékosai

Az ÉRD női kézilabda csapata hivatalos oldalán mutatta be a 2015/2016-os szezon újonnan szerződtetett játékosait, ám mi is utánanéztünk az újoncoknak.

Hasonló tartalmaink:


andjelabulatovicKezdjük a legnagyobb névvel, Andjela Bulatoviccsal.
Vitathatatlanul a legnevesebb érkező, hiszen a kontinens egyik legjobb védekezőspecialistájának tartják, de emellett irányítóként is bármikor bevethető. Minden bizonnyal ő pótolja majd Szekeres Klárát a csapatnál. Andjela Bulatovics Montenegróban – akkor még Jugoszláviában – 1987. január 15-én született és 2005 óta profi kézilabdázó. Pályafutását hazájában, a Budocsnoszt Podgoricában kezdte, ahonnan nyolc év után állt légiósnak, ám a szlovén Krim Ljubjanánál és az orosz Rosztov-Donnál sem tudott gyökeret ereszteni. Ennek több oka is van, hiszen a szlovén fővárosiak időközben pénzügyi gonddal küzdöttek, így koncepciójukat teljesen átváltoztatták – ezért lehetett, hogy Érdről visszatért a szlovén Alja Koren is korábban, és egy csere következtében érkezett egy évvel ezelőtt Ljubjanából Katarina Krpezs is.

A kiváló jobbszélsőről is van hírünk, hiszen ő is egy „új név”, mert nemrég megházasodott, így a következőknek Katarina Krpezs-Slezák néven találhatjuk meg.
Bulatovicsra visszatérve, még áprilisban az EHF-Kupa elődöntőjében járt már Érden, és ezt követően a handballme.me montenegrói szakportál adta hírül, hogy Szabó Edináék szerződtették őt.
A 178 cm magas montenegrói védekezőspecialista legjobb éve – eddig – 2012 volt, amikor is olimpiai ezüst- és Európa-bajnoki aranyérmet szerzett hazája válogatottjával, míg klubjával, a Budocsnoszttal EHF-Kupát nyert, és idén a Rosztov-Donnal döntőzött.
Bulatovics 10-es mezszámban fog játszani Érden.yuliakhamarovna

Julia Havronyina Oroszországból, a Zvezda Zvenyigorodtól szerződött Érdre, és a Kupagyőztesek Európa Kupájában idén 33 gólt lőtt hat meccsen, amelyből háromszor csapata legeredményesebb játékosa lett, sőt, a Zvezda csapatában a nemzetközi porondon magasan a legtöbb gólt ő szerezte. Havronyina 184 centiméter magas, 1992. május 20-án született Asztrahányban, ennek ellenére nem játszott az Asztrahanocskánál, hanem eddigi hat profi idényét a Zvenyigorodnál töltötte. Decemberben a Mosonmagyaróvár elleni barátságos mérkőzésen járt Magyarországon, akkor az orosz gárda 31–27-re nyert, melyből négy góllal vette ki a részét a jobbátlövő, aki ahogy eddigi karrierje során, most is a 26-os mezben fog szerepelni.

mireyagonzalesalvarezMireya González Álvarez a francia alapszakasz utolsó helyén végző Mios Biganos női kézilabda csapatában szerepelt mielőtt Érdre jött volna. A 178 cm magas jobbátlövő poszton játszó González csapatával idén megnyerte a Challenge Cupot (a negyedik számú európai női kézilabda kupasorozatot), amelyben tíz meccsen 17 gólt jegyzett, ám többek között tizenötször magára húzhatta a spanyol válogatott mezét.  A 22 éves González idén 65 alkalommal zörgette meg az ellenfelek kapuját a francia bajnokság 24 találkozóján. A spanyol átlövő 1991. július 18-án született, Leónban.
Ahogy tette azt Franciaországban, Érden is a 99-es számú mezt fogja viselni.

Jöjjenek a magyarok. Korábban adott interjújában Tekauer Norbert klubelnök, és Szabó Edina, vezetőedző is kiemelte, hogy több fiatal magyar tehetséget is igazolnak, ami így is lett, hiszen a kilenc érkezőből csupán három légiós van.

barjanbiankaMár régóta terjengett a pletyka, hogy Barján Bianka Szegedről Érdre szerződik, és ez igaznak is bizonyult, hiszen Klivinyi Kinga korábbi váci csapattársa is a magyar bajnoki bronzérmes ÉRD-hez került. A 24 éves irányító első szezonja még a 2007/2008-as volt Vácon, ahol egy gólt szerzett, ám az éves során kinőtte magát és azóta 366 gólt szerzett a magyar bajnokságban. Barján a 88-as mezt sajátította ki.

A Szegedtől érkezik még a mindössze 19 éves (szombaton, július 4-én lesz 20) beálló, Gulyás Vanda is, aki korábban a Mosonmagyaróvári KCSE-től (hivatalosan akkor a Veszprémi Barabás KC néven futott a klub) a Győri Audi ETO KC-hez került, ám innen a Tisza-partra adták tovább.gulyasvanda Gulyás már a 2012/2013-as szezonban bemutatkozott a Veszprémben, ahol az alapszakaszban egy, míg a rájátszásban még további három góllal vétette észre magát. Az azt követő idényben kilenc, míg az elmúlt szezonban 54 gólt szerzett. Gulyás Vanda a 17-es mezben lesz majd látható.

Fekete Bozsana 1993. június 12-én született, és az ÉRD-del negyedik profi szezonját kezdi meg. A Budapest SE színeiben (később MTK Budapest) szinte berobbant az NB I-be, hiszen első évében 136-szor volt eredményes a balszélső posztról, majd a következő években 67 és 28 gólt szerzett, ám róla tudni érdemes, hogy nem csak a parketten bizonyít, hanem idén és tavaly is ő lett az év legjobb magyar strandkézilabdázója, míg 2013-ban Európa-bajnoki címet ünnepelhetett, 2014-ben pedig világbajnoki ezüstöt. Fekete a 19-es mezt kapta meg.

vajdalucaAz érkezők közül a legfiatalabb Vajda Luca, aki a Debrecen irányítója volt az elmúlt szezonban ám ott nem kapott lehetőséget, mégis felfigyelt rá az érdi szakvezetést, és a 7-es mezt érdemelte ki.

Mivel nem „új” játékosok, ezért nem írt róluk a klub honlapja, de minden bizonnyal a két korosztályos válogatott játékos, a beálló, Szabó Laura és a kapus, Győri Barbara is felkerül a felnőttekhez a junioroktól, s így lesz teljes a csapat jövő évi kerete.

Az ÉRD 2015-2016-os csapata:
Kapusok: Janurik Kinga, Szvetlana Gridnyeva, Győri Barbara
Balszélsők: Takács Kitti, Fekete Bozsana
Balátlövők: Klivinyi Kinga, Mariama Signaté
Irányítók: Barján Bianka, Vajda Luca, Andjela Bulatovics
Beállók: Kisfaludy Anett, Gulyás Vanda, Szabó Laura
Jobbátlövők: Julia Havronyina, Mireya González Álvarez
Jobbszélső: Katarina Krpezs-Slezák

Az ÉRD csapatából kilencen távoztak: Szekeres Klára és Schatzl Nadine az FTC-Rail Cargo Hungariánál, Szara Vukcsevics az Ipress Center Vácnál, Oguntoye Viktória és Kovács Anna a Dunaújvárosi Kohász KA-nál, Pálos-Bognár Barbara a dán Viborgnál folytatja pályafutását. Úgy tudjuk, Jekatyerina Kosztjukova hazájában a Krasznodarban lelte meg új csapatát. A junior korosztályból az előző szezon végén felkerült Mester Nórára és Nick Viktóriára sem számít a szakmai stáb.

2015. július 3-án pénteken 17:30-tól megtekinthető a szurkolók számára is az új csapat bemutatóedzése.

 

 fotók: handballerd.hu

Címkék