Egy: megérett a meggy, kettő: ingyen elvihető

Az időjárási körülmények miatt nagyjából 40 százalékkal csökkent az idei meggytermés. Tavaly nagy sok meggy termett, így lánc végén álló áruházak olcsón jutnak még a tavalyi készletekhez. 

Hasonló tartalmaink:

A magyar meggy kiváló ízét, egészségre gyakorolt pozitív hatásait sokan ismerik országszerte, a termelők jóvoltából pedig most még többen szerezhetnek tapasztalatot.

Az idei nyomott meggyárak sokakban keltette azt a gondolatot, hogy a termést inkább a fákon hagyja, vagy egyszerűen a földre rázzák. E helyett döntött sok termelő és TÉSZ (Termelők Értékesítő Szövetkezete) az ingyenes meggyosztás mellett. Fontosnak tartják, hogy jó helyre kerüljön egész éves kemény munkájuk gyümölcse.

A FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Koordinálásával 9 TÉSZ több kamionnyi meggyet biztosít az akcióhoz. A példás összefogás eredményeként Budapesten és 30 vidéki városban kóstolhatják meg a százezer adag csodálatos magyar meggyet.

A helyszíneken megismerhetik a meggy egészségügyi hatásait, betekintést nyerhetnek a meggytermesztés szépségeibe, nehézségeibe.

Nemzetközi kutatások bizonyítják a hazánkban termő meggy egyedülálló beltartalmi értékeit. Egyik legnépszerűbb gyümölcsünk a legerősebb természetes vírusirtó, serkenti a szívműködést, tisztítja az ereket, segít az alvászavarok leküzdésében és javítja az emésztést.

A nyár folyamán többször, több helyen is találkozhatnak ingyenes meggyosztással.

Hallgassa meg Juhos Csabával, a keceli FreshFruit TÉSZ elnökével készített interjúnkat az Érd FM 101.3 adásából!

Címkék