Már lehet pályázni mosógépcserére

Magas energiahatékonyságú mosógépek beszerzéséhez nyújtanak vissza nem térítendő állami támogatást a magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek számára az Otthon Melege Programban. Kinek, hogyan, mikor? Minden kiderül összeállításunkból!

Hasonló tartalmaink:

A készülékcserével – minimum 10 %-os energia vagy 20 kg/év szén-dioxid-megtakarítást szükséges elérni.

Farkas Csilla, az Érdi Hivatala pályázati csoportvezetője arról tájékoztatott, hogy a pályázatban nincs benne a mosogepkészülék házhoz szállítási és beüzemelési díja, így azokat a költségeket a pályázó nem tudja elszámoltatni.
Fontos megjegyezni, hogy mivel csereprogramról van szó, így az eddigi készülékünket viszont oda kell adnunk annak a kereskedőnek, akitől az újat vesszük.  A pályázat szerint a programban résztvevőknek legalább három évig meg kell tartaniuk új gépüket.

Hallgassa meg a Farkas Csillával, az Érdi Hivatal pályázati csoportvezetőjével készült interjúnkat, amelyből az is kiderül, melyik kereskedőknél lehet hozzájutni az új mosógéphez!

A vissza nem térítendő támogatás mértéke minden esetben a berendezés vételárának 50 százaléka, de maximális értéke A+ kategóriájú gépek esetén 25 ezer forint, A++ kategóriájú gépek esetén 40 ezer forint, A+++ kategóriájú gépek esetén pedig 45 ezer forint háztartási gépenként.

A pályázatok a megjelenést követően, a 2015. július 1-je és 2015. szeptember 30-a közötti időszakban, illetve a támogatáshoz rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatók be, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül. Ehhez a pályázóknak rendelkezniük kell ügyfélkapus regisztrációval a www.magyarorszag.hu Kormányzati Portálon, továbbá igazolniuk kell, hogy a háztartási nagygép elhelyezésére szolgáló ingatlan a tulajdonukban áll.

A Pályázati Felhívás, a Pályázati Útmutató és annak mellékletei elérhetők a www.kormany.hu kormányzati portálon.

Az elektronikus pályázati rendszer, és a regisztráció itt érhető el: https://mgcs-2015.nfsi.hu/

 

Címkék