« Orbán Viktor Érden

A nyári hőségben természetesen az a legjobb, ha egy légkondicionált helységben tartózkodunk, de bárhová is megyünk, így vagy úgy a tűző napon, a forróságban találjuk magunkat, ezért utánanéztünk, milyen házi praktikákat lehet alkalmazni, annak érdekében, hogy elviselhetőbb legyen a forróság.
Nem csak a légkondival vagy a ventilátorral, esetleg egy kis huzattal tudunk magunknak hűvösebbet teremteni, hanem például már azzal is, amit megeszünk. Huszár Zsuzsa, cukormentes életszakértő úgy véli, hogy mindenképp kerülni kell a csípős ételeket, hiszen azok önmagukban melegítik testünket, és hőérzetünk is megnő. Van egy kivétel: hiszen a gyömbért például kifejezetten ajánlja a hűsítésre, de a keserű ízű ételek, az erjesztett termékek is alkalmasak arra, hogy jobban bírjuk a kánikulát.
Természetesen a magas víztartalmú zöldségek is megfelelőek a hűsítésre, így az uborka, saláták, borsó, brokkoli vagy éppen a karfiol.
Hallgassa meg Huszár Zsuzsa cukormentes élet-szakértővel készült interjúnkat, amelyből néhány receptet is kaphat!