Sima győzelem

Megkezdte szereplését az NB III Nyugati csoportjában az Érdi VSE labdarúgó csapata, amely az MTK Budapest második csapatát könnyedén verte 3–0-ra az Ercsi úti sporttelepen.

Hasonló tartalmaink:

Jól kezdett Limperger Zsolt gárdája, hiszen a fővárosi kék-fehéreket kapujához szögezték a hazaiak, és nem sok támadást tudtak vezetni a világ elitjébe tartozó MTK Budapest akadémiájának növendékei – ahol olyan játékosok is szerepeltek, mint a korosztályos válogatott Talabér Attila (aki részt vett a júniusi Új-Zélandi U20-as világbajnokságon is) vagy az a Poór Patrik, akit 2014 őszén, Dárdai Pál a felnőtt labdarúgó válogatott korábbi szövetségi kapitánya meghívott bő keretébe a Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőre és az oroszok elleni felkészülési meccsre – ennek ellenére nem látszott a nemzetközi tapasztalat a vendégeknél, hiszen a 27. percig bírták a nyomást, amikor egy remek lekészítést követően az új szerzemény, Kelemen Patrik szerzett vezetést az érdieknek.
A gól után kissé alábbhagyott a hazaiak lendülete, de a félidőben maradt az 1–0-s hazai előny, és a szünet után jól jött ki a pályára az Érd, amely továbbra is helyzetet dolgozott ki helyzet hátán, az 53. percben a vendégek védője, Tóth Ferenc a tizenhatoson belül kézzel ért a labdába, amiért büntetőt ítélt a játékvezető – ezt a csapatkapitány, Kovács Béla viszont csak a baloldali kapufára rúgta, ám a kipattanót a lendületből érkező Csizmadia Zoltán fejelte a kapuba.
A későbbiekben is tovább támadtak az érdiek, és jól látszott Pintér Nikola beállítása nagy lendületet adott a csapatnak, hiszen többször is megindult a baloldalon, és ebből a 73. percben egy szögletet harcolt ki, amelyet az ismét remekül érkező Csizmadia Zoltán fejelt a kapuba.
A harmadik érdi gól után mindent egy lapra feltéve támadott az MTK, ám az érdiek remekül mozogtak együtt, és Kovács Béla klasszis kiugratását Gyurácz Bálint ugyan a kapus előtt elvitte, ám a labda a felső kapufán csattant, és ha az a helyzet bement volna, most az NB III Nyugati csoportjában a tabella élén állna az Érdi VSE, ám a 3–0-s hazai győzelem csak holtversenyben ér első helyet. Az edzők és a játékosok véleményét és értékelését megtudhatják összeállításunkból:

Would you like to replay the video?

A Diósdi TC-Select is a Nyugati csoportban szerepel, amely kettős emberelőnyben tudott nyerni 2–1-re a BKV Előre otthonában.

NB III, Nyugati csoport, 1. forduló, eredmények:
Érdi VSE–MTK Budapest II. 3–0
BKV Előre–Diósdi TC-SELECT 1–2
Sárvár FC–Tatabánya FC 3–3
III. KER. TVE–Csepel FC 0–0
ETO FC Győr–Csornai SE 3–0
Puskás Akadémia FC II–Mosonmagyaróvári TE 1904 3–3
Ferencvárosi TC II–TARR Andráshida SC 3–1
Videoton FC II.–Dorogi FC 3–0

A másodosztályba feljutó Budaörs létesítményének hiányossága miatt Csákváron volt kénytelen lejátszani a Balmazújváros elleni találkozót, ahol a 91. percben szerzett góllal sikerült egyenlítenie a szomszéd település csapatának, így 1–1-et játszottak.

 

Címkék